29 / 03 / 2024

Zagreb Havalimanı projesinde son durum

Zagreb Havalimanı projesinde son durum

TAV Havalimanları'nın içinde yer aldığı konsorsiyum, Zagreb Havalimanı' nın işletmesi ve yeni terminal yapımıyla ilgili projede imzaları attı. Konsorsiyumda TAV Havalimanları'nın yüzde 15 payı bulunuyor...

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 82'si tamamlandı!

Merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı projesinde yüzde 82 genel ilerleme sağlandı.

Sudan Hartum'daki havaalanını Summa İnşaat yapacak!

Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk tarafından, Ulaştırma Bakanlığı'na Hartum yeni havalimanı projesinde daha önce sözleşmeye imza atılan Türk şirketi Summa İnşaat ile devam edilmesinin talimatını verdi.

Tokat yeni havalimanı projesinde sona gelindi!

AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan yaptığı açıklamada şehirde yapımı sürdürülen yeni havaalanı inşaatının yüzde 82'lik kısmının tamamlandığı söyledi.

Gayrettepe İstanbul Havalimanı Metrosu'nda çalışmalar tam gaz!

İmar planları onaylanan çalışmaları hızla devam ettiği Gayrettepe-Kemerburgaz-İstanbul Havalimanı Metro Hattı projesinde sona yaklaşılıyor. Saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verecek projenin 2020'de hizmete açılması planlanıyor.

İstanbul Yeni Havalimanı'na NG Kütahya Seramik imzası!

Tasarımı ve geliştirdiği projeleriyle uluslararası arenda ödüller alan İstanbul Yeni Havalimanı projesinde yerli üretim tercih edildi. NG Kütahya Seramik, İstanbul Yeni Havalimanı’nı seramikleriyle donattı. 

Tokat Yeni Havalimanı 210 milyon liraya ihale edildi!

Tokat'ta yapımı devam eden havalimanı projesinde  pist, apron ve taksiyolu yapımı 115 milyon liraya,  iç ve dış hatlar terminali ile diğer birimler ise 95 milyon liraya, toplam 210 milyon liraya ihale edildi. 

Keleş Center Airport projesinde ön talep toplanıyor!

İstanbul Atatürk Havalimanının yanı başında konforlu rezidans ayrıcalığını yeni yaşam ve iş dünyasına taşıyan Keleş İnşaat, Keleş Center Airport projesinde ön talep dönemini başlattı.

Zagreb Havalimanı'nın yeni terminali açıldı!

Zagreb Havalimanı'nın yeni yolcu terminali hizmete başladı. Yemi terminal binası Zagreb Havalimanı'nın yolcu kapasitesini yıllık 5 milyona çıkardı.

İstanbul Airport City projesinde neler olacak?

Yeni iş ve yaşam merkezinin olacağı İstanbul Airport City projesi Cengiz, MAPA, Limak, Kolin ve Kalyon ortaklığındaki İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. tarafından hayata geçiriliyor. Peki İstanbul Airport City projesinde neler olacak?

Rize-Artvin Havalimanı'nın şantiye inşasına başlandı!

Rize-Artvin Havalimanı projesinde şantiye inşasına başlandı. Projede Mart ayı sonuna doğru Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile temel atma töreni düzenlenecek.

İstanbul 3. Havalimanı'nda tüm işler planlandığı şekilde!

Ulaştırma Bakanı Arslan, "3. Havalimanı projesinin ilk fazını 2018'in ilk çeyreğinde devreye sokmayı hedefliyoruz. 3. Havalimanı projesinde yer almak adına herkesin yarıştığı bir ortamda, kimsenin çekilmesi söz konusu değil" dedi.

Çanakkale Köprüsü için 13 firma destek verdi!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 3. Havalimanı projesinde finansman desteği veren Hollandalı bir firmanın desteğini çekmesini açıkladı. Arslan, ulaşım projeleriyle ilgili de bilgiler verdi.

BTA Zagreb Havalimanı’nda 16 mağaza işletecek!

Havalimanları’nın iştiraki BTA, Zagreb Havalimanı’nda yiyecek içecek noktalarının işletmesi için açılan ihaleyi kazanarak operasyona başladı. Havalimanında yedi noktayı devralan BTA, 2017’de yeni açılacak terminalle birlikte toplam 16 noktayı işletecek.

Zagreb Havalimanı projesinde son durum Haberi

Zagreb Havalimanı projesinde son durum

TAV Havalimanları'nın içinde yer aldığı konsorsiyum, Zagreb Havalimanı'nın işletmesi ve yeni terminal yapımıyla ilgili projede imzaları attı. Konsorsiyumda Adroports de Paris Management (ADPM), Bouygues Bâtiment International (BBI), TAV Havalimanları, Viadukt (Hırvat inşaat şirketi), Marguerite Fund ve Dünya Bankası'nın kuruluşu IFC yer alıyor. 


Konsorsiyumda TAV Havalimanları'nın yüzde 15 payı bulunuyor. ADPM yüzde 20.77, BBI yüzde 20.77, Marguerite Fund yüzde 20.77, IFC yüzde 17.58 ve Viadukt yüzde 5.11 paya sahip. İmtiyaz sözleşmesi çerçevesinde, doyma noktasma gelen terminalin yerine 65 bin metrekarelik yeni bir terminal yapımı, finansmanı ve tasarımı, yaklaşık 30 yıl süresince havalimanının işletilmesi, işletme kapsamında terminal binasının yanı sıra pistler, kargo terminali, otoparklar ve ileride geliştirilecek emlak yatırımları da yer alıyor. Toplam 331 milyon euro yatırımla gerçekleştirilecek proje çerçevesinde 243 milyon...