25 / 04 / 2024

zaha hadid ödüllü projeler

zaha hadid ödüllü projeler

Dünyaca ünlü Irak asıllı İngiliz mimar Zaha Hadid, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Gelin birbirinden güzel ve sanat ile yoğrulmuş bu eserlere yakından göz atalım.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 1,5 milyar TL’lik Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci etabı için harekete geçti!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ödüllü projesi Oruçreis Kentsel Dönüşümde 2’nci etap uzlaşma görüşmeleri için harekete geçti.

Prens Edward, Türkiye'nin ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemini inceledi!

Birleşik Krallık Edinburgh Dükü Prens Edward, Türkiye'nin ilk ve ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemi projesi kapsamında sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

Ödüllü proje CASAFABAY Bodrum 24 ay vade sıfır faiz fırsatıyla satışta!

CASAFABAY Bodrum, Fabay Life tarafından Bodrum Havalimanı'na 4 dakika uzaklıkta yükseliyor. En iyi lüks villa geliştirme ödülüne layık görülen CASAFABAY Bodrum 24 ay vade sıfır faiz fırsatıyla satışta.

Oscar ödüllü yönetmen Ridley Scott Samsung Galaxy S23 Ultra ile kısa film çekti! 3 Şubat 2023 fiyat listesi...

Alien Covenant, Gladiator ve The Martian filmleriyle Oscar kazanan dünyaca ünlü yönetmen Ridley Scott ile Kore sinemasının korku ve gerilim alanında tanınmış yönetmeni Na Hong-jin, yeni filmin gelişmiş kamera özelliklerini bir araya getiriyor.

Trabzon'da 600 dönümlük proje yatırımcıları bekliyor!

"En İyi Peyzaj Mimarlığı" kategorisinde ödüllü "Mağmat Tarihi İpekyolu Canlandırma" projesi yatırımcılarını bekliyor... İşte detaylar...

Aziz Sancar'ın müzeye dönüştürülecek evindeki restorasyonda sona gelindi!

Mardin'in Savur ilçesinde Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup büyüdüğü ve doktorluk yaparken kaldığı evin restorasyonda sona gelindi...

Nobel ödüllü aktivist Kerman, Husiler'in Sana'daki ev ve ofisine el koyduğunu açıkladı!

Nobel ödüllü Yemenli aktivist Tevekkül Kerman, başkent Sana'da yer alan evine ve ofisine Husiler tarafından el konulduğunu açıkladı.

D’S Damat, Next Level Alışveriş Merkezi’nde açıldı!

D’S Damat'ın yeni şubesi, JLL Türkiye tarafından yönetilen, ödüllü mimarisi ve prestijli konumu ile Ankara’nın en özel alışveriş merkezlerinden Next Level Alışveriş Merkezi'nde açıldı.

Nobel ödüllü Aziz Sancar'ın Mardin'deki evi müze oluyor!

Nobel ödülüne sahip Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğduğu ve doktorluk yaptığı sırada yaşadığı Mardin'in Savur ilçesindeki evi müzeye dönüyor.

Ömer Seyfettin’in sıra dışı hayatı ilk kez tiyatro sahnesinde!

Ödüllü yazar Kosta Kortidis'in usta kalemiyle sahne taşıdığı yeni tiyatro oyunu “Deli Şair Ömer Seyfettin”; büyük hikayecinin ölüm yıldönümü olan 5 Mart’ta İstanbul’da seyirci ile buluşuyor...

Nobel ödüllü Aziz Sancar'ın Mardin'deki evi müze oluyor!

Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Mardin de doğup büyüdüğü veevin müzeye dönüştürülmesi için proje hazırlandı...

Cer İstanbul'a ‘Az Katlı Konut Projesi’ ödülü!

Uluslararası mimari ödüllü projelerin markasıhaline gelen Ege Yapı’nın Yedikule sahil hattında hayata geçirdiği Cer İstanbul projesi Dubai Cityscape Awards’ta ‘Az Katlı Konut Projesi’ kategorisinde ödülünün sahibi oldu.

Beyazıt Meydanı, Turgut Cansever'in ödüllü projesi temel alınarak düzenlenecek!

İstanbul'un simge meydanlarından Beyazıt, Türkiye'nin yetiştirdiği önemli mimarlardan Turgut Cansever'in 1960 yıllarında düzenlenen yarışmada kendisine birincilik getiren proje temel alınarak düzenlenecek.

zaha hadid ödüllü projeler Haberi

zaha hadid ödüllü projeler

Irak asıllı İngiliz mimar Zaha Hadid, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Kraliçe Elizabeth tarafından 2012 yılında 'dam' ünvanı verilen Hadid, son olarak İstanbul "Kartal Sanayi Bölgesinde Merkezi İş Alanları Planlaması" projesine de imzasını atmıştı. İşte Hadid'in 10 eseri...



1. Vitra İtfaiyesi



Almanya'nın en güney batısında bulunan Weil Am Rhein şehrinde inşa ettiği ve ilk bitirdiği projesidir



2. Phaeno Bilim Merkezi



Hadid Almanya'nın Wolfsburg kentinde inşa ettiği bu sıra dışı yapıda uzayın operatik gücünün hissedilebileceği iddia ediyordu.



3. Çadır Köprü



Ebro Nehri'nin üzerinde bulunan bu köprü tam 280 metre uzunluğunda. Köprü yaya yolu üzerine kurulmuş sergi alanlarından oluşuyor.


4. Evelyn Zarafet Akademisi



Bu ödüllü tasarım Londra'da bulunan bir okula ait. Binanın maliyeti 36 milyon Sterlin. Binanın içinde tünelden geçen bir koşu pisti var.


5....