26 / 04 / 2024

Zatı Gül Hanım Kültür Merkezi açıldı mı

Zatı Gül Hanım Kültür Merkezi açıldı mı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gaziosmanpaşa’da sadece kadınlara hizmet verecek olan Zat-ı Gül Hanım Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışına katıldı. Merkez’de 32 farklı alanda kurslar düzenlenerek eğitim verilecek.

İznik Gölü’ndeki imar planı değişikliğine mahkemeden dur kararı!

Bursa 2'nci İdare Mahkemesi, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 25 Şubat 2020 tarihinde kabul edilen İznik Gölü Nazım İmar Planı’nın yürütmesinin durdurulması kararını verdi.

İznik Gölü kenarındaki fabrikaya inşaatı bittikten sonra ÇED raporu verildi iddiası!

Orhangazi'de zeytinyağı fabrikasının ÇED süreci, inşaatı tamamlandıktan sonra başladı. Avukat Erol Çiçek, tesisin inşaatının ÇED yönetmeliğine, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’na ve 1/25 000 Ölçekli İznik Gölü Nazım İmar Planı'na aykırı olduğunu belirtti. 

İris Gölü imara mı açılacak?

İzmir'in Karaburun ilçesindeki İris Gölünün imara açılacağı yönündeki haberler meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gül Baba Müzesi açılış için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bekliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan'da hayata geçirilen Gül Baba Türbesi ve Müze projesinin açılışını yapacak. 

Maltepe Zübeyde Hanım Gündüz Çocuk Bakımevi yarın açılıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Maltepe Belediyesi, Altıntepe Zübeyde Hanım Gündüz Çocuk Bakımevi'ni hizmete açıyor.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl ve Yenidoğan'da dönüşüm ihalesi bugün!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleştirilecek olan Gaziosmanpaşa Sarıgöl ve Yenidoğan'da dönüşüm ihalesi bugün yapılacak.

Gül Sağır Aydın, Seramiksan pazarlama müdürü oldu!

Türk seramik sektörünün öncü markası Seramiksan, büyümesine paralel olarak kadrosuna deneyimli isimler katıyor… Gül Sağır Aydın, Seramiksan Pazarlama Müdürü oldu.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl ve Yenidoğan 1. Etap'ta dönüşüm gün sayıyor!

TOKİ, İstanbul İli Gaziosmanpaşa İlçesi, Sarıgöl ve Yenidoğan Mahalleleri Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında yeni konutlar inşa edecek.

Manisa Şehit Makbule Hanım Meydanı için çalışmalar başladı!

İl genelinde projelerini bir bir hayata geçiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gördes’te hayata geçireceği Şehit Makbule Hanım Parkı Kent Meydanı projesi için çalışmalara başladı.

Mamak Zübeyde Hanım Aile Merkezi tamamlandı!

Mamak Belediyesi Mutlu Mahallesi’nde inşa edilen Zübeyde Hanım Aile Merkezi’ni tamamladı. General Zeki Doğan ve Mutlu Mahallesi’nin kesiştiği noktada her iki mahalleye hitap edecek Zübeyde Hanım Aile Merkezi açılış için gün sayıyor.

Maltepe Zübeyde Hanım Gündüz Çocuk Bakımevi açıldı!

Maltepe Belediyesi’nin altıncı kreşi Aydınevler Mahallesi'nde, hizmete açıldı. kreşin açılışında konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Burası Zübeyde Hanım’ın evi. İnanıyorum ki burada alacakları çağdaş eğitimle çocuklarımızın arasından nice Mustafa Kemaller yetişecektir” dedi.

İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Binası yıkılıyor!

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Binası yıkılıyor. İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren konu ile ilgili açıklama yaptı.

Bursa Uluabat Gölü'ne, 30 milyon TL’lik çevre yatırımı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi,Uluabat gölüne 30 milyon TL’lik çevre yatırımı yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, göle temiz su bırakılmasını sağlayacak Akçalar Arıtma Tesisi inşaat alanını inceledi.

Zatı Gül Hanım Kültür Merkezi açıldı mı Haberi

Zatı Gül Hanım Kültür Merkezi açıldı mı


Kadınların toplum içinde daha fazla yer almalarını sağlamak amacıyla açılan ve ismini ilçeye adını veren Gazi Osman Paşa’nın hanımı olan Zat-ı Gül Hanım’dan alan Merkez, düzenlenen tören ile açıldı. Açılışa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Şirin Ünal ve Serap Yaşar, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Gazisomanpaşa Başsavcısı Ahmet Akkaya, İlçe Müftüsü İsa Gürler ile çok sayıda davetli ile vatandaş katıldı.


SOSYAL HİZMETTE 40 MİLYAR LİRALIK BÜTÇEYE ULAŞILDI


Açılış töreninde vatandaşlara seslenen Başkan Usta, sadece kadınlara hizmet verecek bir merkezi hizmete almaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Merkez’de kadınlara yönelik verilecek hizmetler hakkında da bilgi veren Başkan Usta, “İlçemizde bugüne kadar 15 bin kadına 6 hizmet binamızda eğitim verdik....