24 / 04 / 2024

zengin insanların yatırımları

zengin insanların yatırımları

Çoğumuz, az bir birikimimiz varsa yatırım fonuna ya da borsaya yatırırız. Ama varlıklı insanlar böyle yapmaz; paralarını gayrimenkule, sanata, işletmelere, bizim hayalini bile edemeyeceğimiz başka yatırımlara harcarlar.

Rihanna emlak yatırımlarıyla zengin oluyor!

Rihanna, Forbes'un kendi girişimleriyle zengin olan kadınlar listesine adını yazdırdı. Emlak yatırımlarıyla dikkat çeken ünlü şarkıcı, kiraya verdiği malikanesinden ayda 16 bin 500 dolar gelir elde ediyor.

Gayrimenkul yatırımlarının yeni gözde ilçesi: Çekmeköy!

Çekmeköy, İstanbul'un gözde ilçelerinden biri oldu. İlçe, çevresindeki ormanları, metro ulaşımı ve otoyol kavşaklarına yakınlığı ile dikkat çekiyor. Bölgede hem gayrimenkul firmalarının yatırımları arttı hem de emlak yatırımcılarının iştahı...

Hamdi Akın: Yatırımlarımızda start up’ların payı artacak!

2021'de ciddi birleşme ve satın almalar olmasını bekleyen Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, bu süreçte start up'lara yatırımların artacağını öngörüyor. Akfen'in de özellikle teknoloji ve biyokimya start up'larına yatırım yapacağını söylüyor.

AVM yatırımcıları yatırımlarından vazgeçmiyor!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Altaş, 2. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'nde konuştu. AVM yatırımcıların yatırımlarından vazgeçmediğini söyledi.

AVM'de TL'ye dönüş yatırımları azaltabilir!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kiralarda dövizden TL'ye dönüşüm formülünü açıkladı, TL'ye geçişle öngörülebilir bir planlama yapabileceklerini söyleyen perakendeciler yeni uygulamadan memnun ama AVM tarafında yeni yatırımların azalması bekleniyor.

Türkiye'nin kredi notları yatırımları durduramadı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir programda Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye verdiği notlara değinerek notların yatırımları etkilemediğini belirtti.

İnşaat yatırımları referandumu bekliyor!

Çiçek Kardeşler İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çiçek, yatırımcıların 2016'da 'bekle gör' politikası izlediğini söyledi. Çiçek, inşaat firmalarının yatırımlarını referandumdan sonraya bıraktığını belirtti.

Devletin altyapı, üstyapı yatırımlarına asla ara vermeyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yatırımcılarımız, sakın yatırımlarınızı askıya almayın, aynı kararlılıkla yolunuza devam edin. Devlet olarak biz de devletin altyapı, üstyapı yatırımlarında asla ara vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Türk inşaat şirketleri Rusya'daki yatırımlarını raftan indirecek!

Türk turizmi ve inşaat sektörü Rusya krizinin çözülme yoluna girmesini sevinçle karşıladı. Özellikle zengin Ruslar'ın ilgisini çeken 'butik' projeler üreten inşaat şirketleri raftaki yatırımlarını indirmeye hazırlanıyor.

Sakarya'nın yatırımları masaya yatırıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kocaali’de görev yapan muhtarlar ile bir araya geldi. Toçoğlu, görüşmede bölgede devam eden altyapı yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kınaş'ın Kayseri'deki konut yatırımları artacak!

Modern, fonksiyonel, güvenilir ve yenilikçi vizyonu ile Kayseri' de inşaat sektörünün öncü firması olan Kınaş, konut yatırımlarına hızla devam ediyor.

Gemlik, liman yatırımlarıyla ön plana çıkıyor!

Gemlik Gümrük Müdürlüğü 10 milyar 282 milyon 33 bin dolar ihracat hacmi ile Türkiye gümrükler sıralamasında 3. sıraya yerleşti. 126 gümrük müdürlüğü arasında 3. sıraya yerleşen Gemlik, liman yatırımlarıyla da ön plana çıkıyor.

Günaydın Global Gayrimenkul ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Günaydın Global Gayrimenkul ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi, Mustafa Günaydın Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Şenol Bıçakcı Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 1 milyon TL sermaye ile 1 Mart'ta Beylikdüzü'nde kuruldu.

zengin insanların yatırımları Haberi

zengin insanların yatırımları

Zenginlerin parayı kullanım biçimi bizlerden farklıdır. 


Joshua Coleman örneğine bakalım. Ailesi 2004’te Şikago’daki telekom şirketini 400 milyon dolara sattığında hemen mağazalara koşup lüks eşya almaya girişmediler. Tersine mali danışmanlara danışıp yeni zenginliklerini daha da büyütmenin yollarını aradılar.

Bu arayışları, şimdi 27 yaşında olan Coleman’a bir fikir verdi. 2011’de insanların vergi danışmanları, yasal işlemler ve varlık uzmanları ile irtibata geçmesini sağlayan bir şirket kurdu. Bu şirketi bugün satsa ailesinin ilk işletmesi gibi epey para getirecektir.

Eğer iş kurmanın paranızı yatırmak için tuhaf bir yol olduğu kanısındaysanız aşırı zengin değilsiniz demektir. 30 milyon dolardan fazla varlığı olan insanlar tahvil ve hisselere yatırım yapar, ama şirket de satın alıp ilginç alanlara yönelirler. Ayrıca resim ve otomobil gibi zamanla değer kazanacak eşyaya da yatırım yaparlar.


Coleman buna...