19 / 04 / 2024

zeytinlik alanda madencilik

zeytinlik alanda madencilik

TBMM'ye sunulan ve onay bekleyen yeni kanun tasarısı ile zeytinlik alanlarda yapılaşma yasağı kaldırılarak bu alanlarda tesis yapımı ve işletimine izin veriliyor. Peki, zeytinlik alanlarda madencilik mi yapılacak?

Manisa'da makilik alanda yangın çıktı!

Manisa'da makilik alanda yangın çıktı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği, yangında makiyle kaplı yaklaşık 4 hektar yeşil bitki örtüsünün zarar gördüğü, ayrıca alanda bulunan 12 arı kovanının yandığı bildirildi.

Alcoop Madencilik Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Alcoop Madencilik Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, Çağrı Çohaz, Hossein Hemmati, Cahit Aydoğan, Salih Çohaz tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 25 Temmuz'da kuruldu.

Canstone Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Canstone Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Muhammed Raşid Can tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 24 Temmuz'da Maltepe, Büyükbakkalköy Mahallesi, Ferhatpaşa Yolu Sokak'ta kuruldu.

İzmir'de makilik alanda yangın çıktı!

İzmir'de makilik alanda yangın çıktı. Aliağa ilçesinde çıkan yangında yaklaşık 20 hektarlık alan yandı. Köy mezarlığının da etkilendiği yangının kontrol altına alındığı, soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Aydınlık Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Aydınlık Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Rudi Erol Berberoğlu Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Koper Can Berberoğlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 22 Temmuz 'da kuruldu.

Özgür Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Özgür Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Rudi Erol Berberoğlu Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Koper Can Berberoğlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 22 Temmuz tarihinde kuruldu.

Kıymet Mermer Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kıymet Mermer Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Rudi Erol Berberoğlu Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Koper Can Berberoğlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 22 Temmuz'da kuruldu.

Eskişehir Yolu'nda 8 kilometrelik alanda peyzaj yapılacak!

Eskişehir Yolu'nda 8 kilometrelik alanda peyzaj yapım işi TAKK Daire Başkanlığı tarafından 19 Ağustos'ta saat 10.00'da ihaleye çıkıyor. İhale sonrası iş 430 günde tamamlanacak.

Zeytinlik alanlarda madencilik mi yapılacak?

TBMM'ye sunulan ve onay bekleyen yeni kanun tasarısı ile zeytinlik alanlarda yapılaşma yasağı kaldırılarak bu alanlarda tesis yapımı ve işletimine izin veriliyor. Peki, zeytinlik alanlarda madencilik mi yapılacak?

Zeytinlik alanlarda yapılaşma yasası!

3573 sayılı kanun gereğince zeytinlik sahaları içinde ve bu sahalara en az 3 kilometre mesafede yapılaşmaya izin verilmiyor. Ancak TBMM'ye sunulan zeytinlik alanlarda yapılaşma yasası ile bu sınırlama kaldırılıyor...

Çorum Mimar Sinan Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yangın çıktı!

Çorum Mimar Sinan Mahallesi'ndeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Orman İşletme İl Müdürü Halil Oflu yangının söndürüldüğünü ve hasar tespit çalışmasının sürdüğünü belirtti.

Didim'de makilik alanda yangın çıktı!

Didim'de makilik alanda yangın çıktı. Didim'de makilik alanda başlayıp ardından rüzgarın etkisiyle zeytinlik alana sıçrayan yangın 75 dekar alan zarar gördü. Yangının çıkış nedeninin belirlenebilmesi için inceleme başlatıldı.

Eskar Madencilik Harfiyat Otomotiv Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eskar Madencilik Harfiyat Otomotiv Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Emrah Karamanlı, Serkan Karamanlı tarafından 500 bin TL'lik sermaye bedeli ile 8 Temmuz'da kuruldu.

zeytinlik alanda madencilik Haberi

zeytinlik alanda madencilik

Zeytinlik alanlarda madencilik mi yapılacak?

Son zamanlarda gündemde olan zeytinlik alanları, yürürlükte olan 3573 sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkında Kanun ile korunuyor. Ancak, TBMM'ye sunulan yeni kanun tasarısı ile zeytinlik alanlarda yapılaşma yasağı kaldırılarak bu alanlarda tesis yapımı ve işletimine izin veriliyor.


Peki, henüz TBMM'de onay bekleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca hazırlanan “Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” gereğince zeytinlik alanlarda madencilik mi yapılacak? Zeytinlik alanlarda kamulaştırma nasıl yapılacak?


Tasarının 4. maddesine göre, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından izin alınmak suretiyle 25 dekarın altında kalan işletmelerin zeytinlik olarak kabul edilmemesi nedeniyle bu alanlarda zeytinyağı fabrikaları, tarımsal sanayi işletmeleri, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretim tesisleri yapılıp işletilebilmesi hedefleniyor....