23 / 04 / 2024

zeytinliklerde madencilik

zeytinliklerde madencilik

TBMM'ye sunulan ve onay bekleyen yeni kanun tasarısı ile zeytinlik alanlarda yapılaşma yasağı kaldırılarak bu alanlarda tesis yapımı ve işletimine izin veriliyor. Peki, zeytinlik alanlarda madencilik mi yapılacak?

Global Çözümler İnşaat Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Global Çözümler İnşaat Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ercan Tatlıer, Yunus Koç tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 29 Nisan'da Maltepe, Yalı Mahallesi'nde kuruldu.

Hazne Mühendislik İnşaat Madencilik Elektrik Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hazne Mühendislik İnşaat Madencilik Elektrik Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ercan Yapsıklı tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 29 Nisan'da Ümraniye, Altınşehir Mahallesi'nde kuruldu.

Simge Mat Madencilik Asfalt Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Simge Mat Madencilik Asfalt Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi İstanbul Şubesi, Ali Dirikol Şube Müdürlüğü'nde 17 milyon TL'lik sermaye ile 27 Nisan'da Akatlar'da kuruldu.

Mir Med Yapı İnşaat Taahhüt Madencilik Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mir Med Yapı İnşaat Taahhüt Madencilik Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi, Ercan Kaya tarafından 250 bin TL'lik sermaye ile 21 Nisan'da Çekmeköy, Çamlık Mahallesi'nde kuruldu.

Makut Madencilik İnşaat Nakliye Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Makut Madencilik İnşaat Nakliye Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Kut, Zeliha Kut tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 21 Nisan'da Esenyurt'ta kuruldu.

Martut Madencilik Alan Geliştirme projesi halk toplantısı 22 Nisan'da!

Martut Madencilik İnşaat Nakliyat tarafından; Alan Genişletilmesi projesi için 22 Nisan 2015 günü saat 10:00'da halkın katılı toplantısı düzenlenecek.

NRD Yapı Denizcilik ve Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

NRD Yapı Denizcilik ve Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hakan Balacan tarafından 30 bin TL'lik sermaye ile 9 Nisan'da Ataşehir, Barbaros Mahallesi'nde kuruldu.

Zafer Mimarlık İnşaat Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zafer Mimarlık İnşaat Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Alparslan Bulat tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 7 Nisan 2015 tarihinde Başakşehir, Altınşehir Mahallesi'nde kuruldu.

Artan Konut İnşaat Taahhüt Gıda Otomotiv Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Artan Konut İnşaat Taahhüt Gıda Otomotiv Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Bedreddin Senem, Cuma Döner, Mahmut Göl, Saim Zeki Keskin tarafından 6 Nisan'da kuruldu.

Elazığ Kutludağ İnşaat Madencilik 7.6 milyon TL'ye satışa çıktı!

Elazığ Merkez ilçesinde bulunan Kutludağ İnşaat Madencilik tarafına ait maden alanı, Elazığ 3. İcra Dairesi tarafından 16 Haziran 2015 günü 14:30 ile 15:10 arası ihale ediliyor.

Ağaoğlu'ndan enerji, madencilik ve turizm atağı!

Ağaoglu Şirketler Grubu'nun yeniden yapılanması sonucu icra kurulunun başkanlığına getirilen Önder Halisdemir, yaptığı açıklamada enerji,turizm ve madencilik sahalarında da önemli ataklarının olduğunu söyledi.

Kılıçören Yapı İnşaat Hafriyat Madencilik Akaryakıt İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kılıçören Yapı İnşaat Hafriyat Madencilik Akaryakıt İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Uğur Gündüz tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 2 Nisan'da kuruldu.

Mahli İnşaat Gıda Tekstil Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mahli İnşaat Gıda Tekstil Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Mehmet Örekşele Müdürlüğü'nde 100 bin TL'lik sermaye ile 30 Mart'ta Bahçelievler, Merkez Mahallesi'nde kuruldu.

zeytinliklerde madencilik Haberi

zeytinliklerde madencilik

Zeytinlik alanlarda madencilik mi yapılacak?

Son zamanlarda gündemde olan zeytinlik alanları, yürürlükte olan 3573 sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkında Kanun ile korunuyor. Ancak, TBMM'ye sunulan yeni kanun tasarısı ile zeytinlik alanlarda yapılaşma yasağı kaldırılarak bu alanlarda tesis yapımı ve işletimine izin veriliyor.


Peki, henüz TBMM'de onay bekleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca hazırlanan “Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” gereğince zeytinlik alanlarda madencilik mi yapılacak? Zeytinlik alanlarda kamulaştırma nasıl yapılacak?


Tasarının 4. maddesine göre, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından izin alınmak suretiyle 25 dekarın altında kalan işletmelerin zeytinlik olarak kabul edilmemesi nedeniyle bu alanlarda zeytinyağı fabrikaları, tarımsal sanayi işletmeleri, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretim tesisleri yapılıp işletilebilmesi hedefleniyor....