25 / 04 / 2024

zeytinliklerin imara açılmasında son durum

zeytinliklerin imara açılmasında son durum

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca hazırlanan yeni kanun ile zeytinlik alanlarda yapılaşma sınırını kaldıran ve zeytinliklerin imara açılmasını öngören yasa teklifi TBMM'de görüşülüyor. İşte Zeytinliklerin imara açılmasında son durum..

Kuşadası'nda 1.5 milyon metrekarelik alan imara açıldı! 

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası’nda 1.5 milyon metrekarelik alanın TOKİ tarafından imara açıldığını dile getirdi. İşte Günel'in o açıklamaları...

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

Büyükçekmece Pınar Mahallesi kıyı şeridinin imara açılması geri çekildi!

İBB yönetiminin Büyükçekmece Pınar Mahallesi kıyı şeridini imara açması öneren teklifi, mecliste  AK parti ve MHP grupları tarafından verilen 'hayır' oyları ile geri çekildi. 

Sinop Boyabat'ta 13 dönümlük orman arazisinin imara açılmasına tepki!

Sinop Boyabat Belediyesi Ağustos ayı ilk meclis toplantısında, ilçe emniyet müdürlüğü binası arkasında yer alan ve belediyeye ait 13 dönüm büyüklüğündeki ormanlık alanın imara açılması gündeme geldi.

Atatürk Orman Çiftliği'nin imara açılmasına mahkemeden dur kararı!

Ankara 4. İdare Mahkemesi, Etimesgut’ta Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) 1. Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı sınırlarında kalan tarımsal üretim alanının "askeri alan" şeklinde yapılaşmaya açılmasını kabul etmedi.

Validebağ Korusu'nun imara açılmasına tepki!

Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu’nu ‘rehabilite projesi’ çerçevesinde imara açarak 500 araç kapasiteli otopark yapma projesine çevrede yapaşayanlar ve vatandaşlar tepki gösteriyor. 

Bodrum’da 1.1 milyon metrekarelik arazinin imara açılmasına tepki!

Gözde turizm kenti Bodrum'da 1,1 milyon metrekare büyüklüğündeki Hazine arazisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla imara açıldığı açıklandı. İlçe sakinleri dahil olmak üzere, Belediye Başkanı Ahmet Aras ve STK'lar duruma tepki gösterdi.

3 ildeki 15 yaylanın imara açılması kararı meclis gündeminde!

Amasya ve bazı illerdeki yaylaların imara açılması kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tuncer, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Osman Gürün'den Gökova Körfezi’nin imara açılmasına ilişkin açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Gökova Körfezi’nde sit değişikliği yaparak turizm cennetini imara açmak ve betonlaştırmak istemesine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'den açıklama geldi.

Kuzey Ormanları Savunması'ndan Beykoz'daki ormanlık alanın imara açılmasına tepki!

Kuzey Ormanları Savunması, Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alan imara açılmasına tepki gösterirken, "Binlerce ağacın kesilip yerine villa, AVM ve cami yapılmasında bir kamu yararı göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

3 şehirde 15 yayla imara açıldı! Aralarında dünyaca ünlü yaylalar da var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yer alan karara göre 3 ildeki toplam 15 yaylanın statüsü değiştirildi. Yayla olmaktan çıkarılan bölgelerin imara açılacağı belirtilirken, statüsü değiştirilen yaylalar arasında Trabzon'daki dünyaca ünlü Hıdırnebi Yaylası da yer alıyor. 

Balıkesir Edremit'te zeytinlikler imara açılıyor iddiasına belediyeden yanıt!

Balıkesir Edremit’te Zeytinli Mahallesi’nin sakinlerinin “CHP-FETÖ işbirliği ile zeytinlikler imara açılıyor” iddialarına yanıt geldi. Mahallede yer alan 8 bin 320 metrekarelik arsanın imara açılması için ilk adımın daha sonradan kapatılan Zeytinli Belde Belediyesi tarafından atıldığı ortaya çıktı.

Bodrum’daki 1,1 milyon metrekarelik hazine arazisi imara açılıyor!

Bodrum’un Ortakent Mahallesinde bulunan 1,1 milyon metrekare büyüklüğündeki hazine arazisinin Cumhurbaşkanlığı kararıyla imara açılması üzerine Bodrum Belediyesi yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay’a dava açtı.

zeytinliklerin imara açılmasında son durum Haberi

zeytinliklerin imara açılmasında son durum

Zeytinliklerin imara açılmasında son durum!

Zeytinliklerin imara açılması hakkında kanun tasarısı TBMM'de görüşülüyor. Bilindiği üzere zeytinlik alanlar yürürlükte olan mevcut 3573 sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkında Kanun ile korunuyordu.


Ancak TBMM'ye sunulan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca hazırlanan “Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” ile yürürlükteki yasanın 20. maddesinde değişiklik yapılması öngörülüyor. 


Mevcut yasanın 20. maddesi gereğince, 3. derece sit niteliğinde olan bu zeytinlik sahaları içinde ve bu sahalara en az 3 kilometre mesafede zeytinyağı fabrikası hariç zeytinliklerin vegatatif ve generatif gelişmesine mani olacak kimyevi atık bırakan, toz ve duman çıkaran tesis yapılamıyor ve işletilemiyor. 


"Madde 20 - (Değişik: 28/2/1995-4086/5 md.)

Zeytinlik sahaları içinde ve bu sahalara en az 3 kilometre mesafede...