25 / 04 / 2024

zıle kalesi

zıle kalesi

Tarihi kaynaklarda Roma İmparatoru Julius Sezar ’ın 'Veni, vidi, vici (Geldim, gördüm, yendim)' sözünü söylediği yer olduğu belirtilen Zile ’deki 4 bin yıllık tarihi kalede, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları devam ed

Ünlü Fransız jeolog Le Pichon'un öğrencileri yeni büyük depremler hakkında bilgi verdi!

Ünlü Fransız deprem bilimci Xavier Le Pichon'un öğrencileri, jeofizikçi Pierre Henry ve Romain Bousquet Türkiye'de meydana gelebilecek olan yeni  depremler ve aktif fay hatları ile ilgili açıklamalar yaptı. 

Dolarlarımızı bozduralım mı? sorusuna net yanıt şimdi geldi! Tunç Şatıroğlu doların yönünü açıkladı! Rahat olun...

Dolar rekordan rekora koşmaya devam ediyor. Dün yüzde 7 yükselişle rekor kıran dolar kuru bugün de yükselmeye devam ediyor. Dolar yükselmeye devam edecek mi? Dolarlarımızı bozduralım mı? sorusuna net yanıt şimdi geldi! Tunç Şatıroğlu doların yönünü açıkladı! Rahat olun...

Altın bilezik fiyatlarında ibreler kırmızıya döndü! 14,18 ve 22 ayar bilezik fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları haftanın son işlem gününe düşüşle başladı. Gram altın 1380 TL olurken altın bilezik fiyatlarında ibreler kırmızıya döndü. 14,18 ve 22 ayar bilezik fiyatları ne kadar oldu?

Tesla, Türkiye pazarına girişini çekilişle kutluyor!

Tesla, yakın zamanda Türkiye pazarına giriş yaparak adından söz ettirmeye başladı. Bu gelişmenin ardından, WORLDEF tarafından düzenlenen World Ecommerce Forum'da düzenlenecek bir çekilişle bir kişiye Tesla Model Y hediye edilecek.

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Bu rakamları görenlerin ağzı açık kaldı! 10 Nisan 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları yatırımcıları tarafından takip edilmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yukarı yönlü hareket eden altın fiyatları haftaya düşüşle başladı. Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Bu rakamları görenlerin ağzı açık kaldı! 10 Nisan2023 altın fiyatları.

Paramız pul oldu! Son 14 yılda 200 liralık banknot nasıl eridi? Alım gücü hızla geriliyor!

Hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşın alım gücü hızla geriliyor. Yaklaşık 14 yıl önce tedavüle çıkan 200 lira ile canımızın istediği gibi alışveriş yapabilirken, hızla tırmanan enflasyon karşısında artık 200 liranın da bir hükmü kalmadı.

Altın fiyatları ters düz oldu! Elinde gram altın, çeyrek altını olanlar acil baksın! 3 Mart 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları yeni hjaftaya düşüşle başlarken dünden itibaren yükselişe geçti. Düşen altın fiyatları bir anda yükseldi. Altın fiyatları ters düz oldu! Elinde gram altın, çeyrek altını olanlar acil baksın! 3 Mart 2023 canlı altın fiyatları.

Fransız deprem bilimci peş peşe açıkladı! İstanbul depreminin şiddeti tam bu kadar olacak! Son dakika!

Fransız deprem bilimci ve jeofizikçi Xavier Le Pichon, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili analizlerini ve Türkiye genelindeki deprem tahminlerini açıkladı. Peş peşe açıkladı! İstanbul depreminin şiddeti tam bu kadar olacak! Son dakika!

Elinde euro olanlara kırmızı alarm! Euro böyle olacak! Analistler resmen açıkladı!

Yatırımcılar ve euro almak isteyenler euro kurunun ne kadar olacağını araştırıyor. 2022 yılına 20 lira veda eden euro haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı. Elinde euro olanlara kırmızı alarm! Euro böyle olacak! Analistler resmen açıkladı!

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş elinde altın ve dolar olanları kırmızı kodla uyardı! Açtı ağzını yumdu gözünü!

Altın fiyatları güne yükselişle başlarken dolar ise yatay seyrine devam ediyor. Altın ve dolar için yatırımcılar alım fırsatını kovalarken Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş altın ve dolar olanları kırmızı kodla uyardı! Açtı ağzını yumdu gözünü...

Altını olanlara son dakika müjdesi! Az önce resmen açıklandı, görenin nutku tutuldu! Hemen bir göz atın!

Altın Fed tutanaklarında faiz artış hızının yavaşlatılmasına destek açıklamalarının gelmesiyle beraber haftayı yükselişle tamamlamaya hazırlanıyor. İşte altın fiyatlarındaki son durum...

Gram altını olan bayram edecek! 1 gram altınınız bile varsa hemen bakın!

Gram altına yatırım yapan vatandaşların gözü kulağı altın fiyatlarında. Haftaya düşüşle başlayarak yatırımcısını tedirgin eden altın, bugün yeniden yükselişe geçti. Seyrine 1052 seviyelerinden devam eden altın bundan sonra nasıl bir seyir izleyecek? İşte detaylar…

Cebimde sadece 1 euro var diyorsanız bile bakın! Euro uçuş için hazırlanıyor! Koşun, hemen yetişin

Euro kurunda son dakika gelimeler yakından takip ediliyor. Euro kuru haftayı yükselişle kapatırken yatırımcılar ve döviz almak isteyenler yakından takip ediyor. Euro dolar paritesi bugün 0,9966 seviyesine kadar yükselerek, uçuşa hazırlanıyor. Piyasaların gözü bu rakamda koşun, hemen yetişin.

zıle kalesi Haberi

zıle kalesi

Tokat 'ın Zile ilçesindeki tarihi kalede başlatılan restorasyon çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Roma döneminden kalan kalenin, en bakımlı kalelerden birisi olduğunu söyledi. Kalenin ilçelerinde olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade eden Vidinel, 'Kültür Bakanlığımızın desteği ile restorasyon çalışmaları devam ediyor. Kalenin girişindeki kule, Kültür Bakanlığı tarafından aslına uygun olarak restore edildi' dedi.

Kaleye girişte sağ tarafta müze çalışması yapılacağını belirten Vidinel, şöyle konuştu:

'Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından burada müze çalışması yapılıyor. Anadolu 'nun en güzel ve bakımlı kalesi Zile 'de. Bir zamanlar Zile ticari bir merkezmiş. Sezar, Roma 'dan binlerce kilometrelik...