25 / 04 / 2024

Gündeme bomba gibi düştü! İşte dünyayı bekleyen yeni küresel riskler!

Gündeme bomba gibi düştü! İşte dünyayı bekleyen yeni küresel riskler!

Ekonomik krizler, salgın hastalıklar ve yanı başımızda devam Rusya-Ukrayna savaşı derken insanoğluna rahat yok gibi. 2023 yılında bütün dünya genelini etkileyecek yeni bir tehditten bahsediliyor. Uzmanlar şu sıralar yeni küresel riskleri tartışıyor.



Kurumsal Risk Yönetimi Derneği’nin (KRYD) her yıl düzenlediği ‘Global Riskler Zirvesi’ Sabancı Kuleleri Hacı Ömer Sabancı Konferans Salonu’nda yapıldı. Farklı sektörlerden yöneticilerin ve sektör temsilcilerinin katıldığı zirvede; savaş, salgın hastalık, çevresel riskler ve bunların getirdiği ekonomik güçlükler masaya yatırıldı.

Gündeme bomba gibi düştü! İşte dünyayı bekleyen yeni küresel riskler!

Zirvenin açılışında konuşan KRYD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Anıl Erkan, koronavirüs salgını sonrasında bütün dünyanın birçok alanda zor bir süreçten geçtiğine işaret etti. Batı ülkelerinde bir nebze de olsa geride bırakılan pandemi riskinin bugün hala Çin’de devam ettiğini belirten Erkan, “Bu kritik dönemde bütün herkes, sevdiklerimiz ve ülkemiz için endişelendik. Yine 2022 yılında başlayan Rusya-Ukrayna savaşının, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere küresel ölçekte derin sonuçları ve etkileri halen devam ediyor” dedi.

Erkan, savaşın ve bu savaşın beraberinde getirdiği enerji ve gıda tedariğinde yaşanan sıkıntıların ekonomik sonuçlarının bütün dünya genelinde yaşandığını vurgulayarak, “Küresel ölçekte yaşanan yüksek enflasyonun yarattığı yaşam maliyeti kıskacı ve resesyon sinyalleri ülkeleri önlemler almaya zorluyor. Öte yandan iklim değişikliğinin neden olduğu aşırı hava olayları hayatlarımızı ve işlerimizin sürekliliğini her geçen gün daha fazla tehdit ediyor. Yayınlanan her yeni bilimsel araştırma ise küresel ısınmanın tahmin edilenden daha hızlı şekilde dünyamızı etkisi altına aldığını gözler önüne seriyor.  Çevresel risklerin işlerimize yansıması ve bu risklerin yönetimi artık şirket yönetim kurulları gündeminin en tepesinde yerini aldı” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön