28 / 03 / 2024

Güneş enerjisiyle su ısıtma kredisi töreni düzenlendi!

Güneş enerjisiyle su ısıtma kredisi töreni düzenlendi!

Çaycuma ilçesine Filyos Beldesi Gökçeler köyünde, Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi (ORKÖY) kapsamında "Güneş Enerjisi ile Su Isıtma" kredisi töreni düzenlend



Özdemir, burada yaptığı konuşmada, alternatif enerji kaynaklarının dünyada büyük öneminin olduğunu söyledi. BM ve Avrupa Konseyi nezdinde alternatif enerji kaynaklarının teşvik edildiğini anlatan Özdemir, şöyle konuştu: "Ülkemizde yavaş yavaş alternatif enerji kaynaklarına yönelme var. Bölgemizde yıllık ortalama 200 günden fazla güneş enerjisinden yararlanılacağı bilgisine sahibim. Eğer bölgemizde böyle bir potansiyel varsa güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi sayısının 2000'leri bulması, ORKÖY'ün de desteklemesi sevindirici. Alternatif enerji kaynaklarını kullandığımız zaman çevre ve doğa kirliliğinin önüne geçeceğiz."

Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız, Çevre ve Orman Bakanlığı Orman ve Köyişleri Genel Müdürlüğünün her zaman orman köylüsününü yanında olduğunu belirterek, "Köylerimizde su, elektrik yada tüp gazla ısıtılmaktaydı. Güneş enerjisi kullanımıyla birlikte atıl olan alternatif enerji sayesinde suyumuz ısıtılacak. Güneş enerji sistemi yaygınlaştıkça ormanlarımızdan artık odun, ağaç kesilmeyecek. İthal ettiğimiz elektrik ve doğalgaz tüketiminde azalma olacaktır" dedi.

Zonguldak İl Çevre ve Orman Müdürü Nazmiye Uzun da Türkiye'de orman köylüsünün genel nüfus oranının yüzde 11, Zonguldak nüfusunun yüzde 18'nin ise orman köylüsü olduğunu kaydetti. Gerçekleştirilen kurada, köylülerden Hayri Bayrak, 2000'inci güneş enerjisi ile su ısıtma sisteminin sahibi oldu.
AA


Geri Dön