20 / 04 / 2024

Güney Marmara kıyılarında herhangi bir kirliliğe rastlanmadı!

Güney Marmara kıyılarında herhangi bir kirliliğe rastlanmadı!

AA muhabirinin edindiğ ibilgiye göre Mudanya, Karacabey ve Gemlik ilçelerinin Marmara Denizi'ne olan kıyıları ile İznik Gölü sahillerindeki plaj ve kamplarda, ağustos ayı ölçümlerinde herhangi bir kirliliğe rastlanmadı.



Güney Marmara Bölümü'nde, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle yoğun ilgi gören Mudanya, Karacabey ve Gemlik ilçelerinin Marmara Denizi'ne kıyıları ile İznik Gölü çevresindeki plaj ve kamplarda, ağustos ayı ölçümlerinde sahillerin temiz olduğu belirlendi. 


AA muhabirinin, Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğünün ağustos ayı birinci tur deniz suyu kirliliği ölçüm sonuçlarından derlediği bilgilere göre, Marmara Denizi'ne kıyısı bulunan Gemlik ve Mudanya'da sekizer, Karacabey'de 3 ve İznik Gölü kıyısında 4 olmak üzere 23 kamp ve plajda deniz ile göl sularından örnekler alındı.


Bu kapsamda, 100 mililitrede bulunan bakteri sayısının "kılavuz ve zorunlu değerler" olarak dikkate alındığı ölçümlerde, "toplam koliform", "fekal koliform" ve "fekal streptekok" parametrelerinin, söz konusu sahil ve kamplarda referans değerler aralığında olduğu saptandı.


Ölçümlerde, sonuçlar kılavuz değerlerin altındaysa "iyi kalitede su (girilebilir)", kılavuz değerle zorunlu değer arasındaysa "orta kalitede su (girilebilir)", zorunlu değerlerin üzerindeyse "kötü kalitede su (girilemez)" değerlendirmesine yer verildi.


- Su kalitesi test edilen plaj ve kamplar


Testler sonucu "iyi kalite" suya sahip olduğu tespit edilen plaj ve kamplar şöyle: 


Gemlik: Narlı Halk Plajı, Karacaali İzcilik Kampı, Büyükkumla Halk Plajı, Küçükkumla Orman Kampı, Hasanağa İzcilik Kampı, Gemsaz Halk Plajı, Kumsaz Halk Plajı, Kurşunlu Sitelerönü Halk Plajı.


Mudanya: Kızılay Kampı, Burgaz Altınkum Halk Plajı, Burgaz Halk Plajı, Kumyaka Halk Plajı, Zeytinbağı Halk Plajı, Eşkel Halk Plajı, Eğerce Halk Plajı, Coşkunöz Halk Plajı.


Karacabey: Yeniköy Halk Plajı, Malkara Halk Plajı, Kurşunlu Halk Plajı.


İznik Gölü: Göllüce Halk Plajı, İnciraltı Halk Plajı, Darka Tatil Köyü, Orhangazi Halk Plajı.


AA


Geri Dön