24 / 04 / 2024

Güneydoğu'da konut teslimleri başlıyor!

Güneydoğu'da konut teslimleri başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Güneydoğu'daki bütün evleri yaptık. Haftaya yine orada olacağım, evlerini teslim edeceğiz." dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediyesince inşa ettirilen Mimar Sinan Sosyal Tesisleri ve Kapalı Pazaryeri'nin açılış törenine katıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Özhaseki, daha sonra İncesu Belediyesi'nin toplu açılış ve temel atma törenine geçti. 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen arasında sosyal medyada yer alan raylı sistem atışmasına değinen Özhaseki, Büyükerşen'in Eskişehir'den dert yandığını belirtti.

Bülent Ecevit'in Başbakanlığı döneminde Eskişehir'e raylı sistem yapma izni verildiğini söyleyen Özhaseki, kendisinin de o dönemde cesaret alarak Ankara'ya gittiğini, dilekçe verdiğini belirtti.

"Eskişehir'e verdiğiniz gibi Kayseri'ye de raylı sistem için izin istiyorum." dediğini söyleyen Özhaseki, şu şekilde konuştu:

"'Hayır, nüfusunuz bir milyondan aşağı olduğu için olmaz.' diye cevap geldi. 'Eskişehir'in merkez nüfusu bizim yarımız kadar, onlara niye veriyorsunuz?' dedim, 'Sen karışma, ona veririz, sana vermeyiz.' dediler. Biz bunları yaşadık hep. Sonra bir ara hususi dilekçeye, 'Param var, pulum var. Sizden bir şey istemiyorum. Sadece yapmam için izin verin.' dedim. Kredi de kullanmayacağım çünkü ben bütçeyi dengeledim, kaçak vermiyor, sımsıkı tuttum, dibinde delik olmayınca para birikiyor. Onunla da raylı sistem yapacağım. 'Hayır yapamazsın.' dediler. Senelerce izin alamadık. Ne zaman ki AK Parti geldi, çok şükür 'Yapabilirsin.' dediler ve yapmaya başladık. Önce altyapıyla sonra üstyapıyla uğraştık. Sonra aldığımız izinlerle devasa projeleri Kayseri'ye gerçekleştirdik. Aynı gelenek devam ediyor. Allah arkadaşlarımızdan razı olsun. Büyük bir gayret ve şevk içerisinde koşuyorlar, sizlere hizmet ediyorlar."

- "Devlet kudret elini anarşiste vurdu"

Güneydoğu'da sıkıntı olduğuna ve teröristlerin 70 binden fazla evi yaktığına dikkati çeken Özhaseki, devletin biri kudret, biri şefkat olmak üzere iki tane eli bulunduğunu söyledi.

Kudret elinin oradaki anarşiste vurduğunu söyleyen Özhaseki, şu şekilde konuştu:

"Hırsıza, uğursuza, katile vurdu. Ama mazlum, evlerinden olmuş insanlar var. Hiçbir günahı olmayan gariban insanlar. Yaralarının sarılması, zararlarının giderilmesi lazımdı. Oradaki bütün evleri yaptık. Haftaya yine orada olacağım, evlerini teslim edeceğiz. Orada devletin gücünü gösterdiğimiz gibi, devletin oradaki vatandaşın yanında olduğunu da gösteriyoruz. Kentsel dönüşümle uğraşıyoruz, çevre sorunlarıyla uğraşıyoruz. Bütün bunları çözüyoruz."

 


Geri Dön