28 / 03 / 2024

Mehmet Özhaseki: Güneydoğu'da konut teslimleri devam ediyor!

Mehmet Özhaseki: Güneydoğu'da konut teslimleri devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Güneydoğu'da konut teslimlerinin devam ettiğini ifade etti...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunlarının 3'üncü buluşmasına katıldı. 

Güneydoğu bölgesinde 70 bin civarında hasarlı konut bulunduğuna ifade eden Bakan Özhaseki sözlerine şu şekilde devam etti; "Bunun 26 bini hiç oturulmayacak vaziyetteydi. Bu evlerin sahipleri de ya dışarıda çadırda ya da akrabalarının evinde kalıyordu. Bu insanlar günahsız ve masumdular. Devlet olarak biz orada çok hızlı davranıp biran önce evlerin yapımına başladık." 

Çok fazla konut yaptıklarını ve teslim ettiklerini ifade eden Özhaseki, konut tesliminin bir kısmının da devam ettiğini belirtti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Özhaseki, "Burada vatandaşlar mağdur olmasın diye de bizimle anlaştıktan sonra evinden çıktığı ilk günden itibaren yeni evine girene kadar kira yardımında bulunuyoruz. Bu gayretler vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Çok net olarak gözüktü. Bize orada müthiş bir ilgi var. Bize oradan destek var, dua var, alkış var. Bunları görmek de bizi son derece mutlu ediyor. Çünkü emek veriyorsunuz. Kıt bütçe ve imkanlardan oraya büyük bir pay ayırıp harcıyorsunuz. Oradaki insanların mağduriyetini gidermeye çalışıyorsunuz. Bir taraftan da bütün bu iyi işler yapılırken PKK'nın ve siyasi uzantılarının dehşet verici karalama kampanyalarıyla karşı karşıya geliyorsunuz. Eğer vatandaş onlara kanıp size karşı bir tavır alırsa yaptığınız her şey elinize gelmiş demektir. Bütün bu emekler boşa gitmiş demektir. Bu bizde son derece üzüntü vesilesi olurdu. Ama bunun tam tersi olduğunu gördük. Hamdolsun buralarda yaptığımız çalışmalarla biz devletin şefkat kanadının olduğunu, bunun mağduriyetleri gidereceğini, fakir fukaranın yarasını saracağını gösterdik. Bundan da son derece mutluyuz." dedi. 


Geri Dön