25 / 04 / 2024

Güneydoğu’ya turizm yatırımı yapana teşvik!

Güneydoğu’ya turizm yatırımı yapana teşvik!

Turizm Bakanı Kurtulmuş, "Güneydoğu’da turizmi güçlendirmekle ilgili teşviklerimiz var. Yeter ki yatırım yapacak insanlar çıksın" dedi.



Akşam Gazetesi'nden Yelda Gökdağ'ın haberine göre; Güneydoğu Anadolu illerinde turizme yatırım yapana teşvik yapılacak. Bölgenin terörden arındırılmasıyla kalkınma yatırımları, çevre yatırımları kadar birçok alanda teşvik destekleri sunuan hükümet, bölgeye yapılacak turizm yatırımlarında da teşvik için hazırlık yapıyor.


URFA’DA ÇALIŞTAY OLACAK

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş,  hafta sonu Urfa’da bir çalıştay gerçekleştireceklerini ifade etti. Kurtulmuş, bu çerçevedeve kaydetti. Yatırım yapmayı planlayan herkese teşvik sağlanması noktasında kapılarının açık olduğunu vurgulayan Bakan Kurtulmuş, şöyle konuştu:


YETER Kİ GELSİNLER...

“Bu çalıştaylar vasıtasıyla ciddi bir ilginin artacağını görüyorum. Altyapıyı güçlendirmekle ilgili güzel teşviklerimiz var. Yeter ki; yatırım yapacak insanlar ortaya çıksın, biz de onlara her türlü teşviki, her desteği vermeye hazırız.” 

 

Bölgede yerli ve İranlı turistte ciddi artış var 

Bakan Kurtulmuş, şöyle devam etti: “Doğu ve Güneydoğu'da muazzam bir hareketlenme var. İranlı ve yerli turistte ciddi artış var. Midyat, Van, Şanlıurfa hareketliliğin yaşandığı yerler. Ben de bu hafta sonu Mardin ve Urfa’da olacağım."


Geri Dön