20 / 04 / 2024

Güngören Genç Osman Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Güngören Genç Osman Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Güngören Genç Osman Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni’nde önemli açıklamalar yaptı. Bakan Murat Kurum, “222 milyon lira bedelle hayata geçirdiğimiz konutlarımız, Güngören’e, ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.



Mega kent İstanbul’dan başlamak üzere 81 ilde tedbirler alacaklarını; konut ve iş yerlerini depreme karşı dayanıklı duruma getireceklerini dile getiren Bakan Kurum, “Biz artık deprem dolayısıyla hiçbir annemizi, hiçbir yavrumuzu yitirmek istemiyoruz. Bu sebepten; Sayın Cumhurbaşkanımızın 2012 yılında ilan ettikleri “Türkiye’nin Her Yerinde Deprem Dönüşümü” hedefiyle tam 3 milyon konutumuzu dönüştürdük. 12 milyon vatandaşımızın hayatını hamdolsun güvence altına aldık. Şu anda ülkemizin dört bir yanındaki şantiyelerde harıl harıl çalışıyoruz. Yatırım bedeli 120 milyar lira olan, 350 bin kentsel dönüşüm ve sosyal konutumuzu inşa ediyoruz.” diye konuştu.

Güngören Genç Osman Kentsel Dönüşüm Projesi nin temeli atıldı!

Yaptığı açıklamada İstanbul Anadolu Yakası Kartal’da 1.500 konutluk yeni kentsel dönüşüm konutlarına hız kesmeden devam ettiklerini kaydeden Bakan Murat Kurum; “Kâğıthane’de istinat duvarı çöktü, oraya koştuk, çevredeki tüm binaları yıktık; yerine yenilerini yaptık. Fikirtepe’de 15 bin konutluk, dünyaya örnek bir şehircilik sürecini başlattık. Üsküdar Kirazlıtepe’de, Büyük Çamlıca Camii’mizin eteklerinde, yeni bir şehircilik hamlesini tüm hızımızla sürdürüyoruz.” dedi.
 


Geri Dön