25 / 04 / 2024

Günlük araç kiralamada talep patladı! Yolcu360, Avis, Garenta... 8 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Günlük araç kiralamada talep patladı! Yolcu360, Avis, Garenta... 8 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Yönetim Kurulu Başkanı İnan Ekici, bu sene turizmde beklenen hareketliliğin gerçekleşmesi halinde günlük araç kiralamaya olan talebin de olumlu etkileneceğini açıkladı! Peki, günlük kiralık araç fiyatları ne kadar? İşte 8 Temmuz 2022 fiyat listesi...



Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği'nden (TOKKDER) yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne yükseltilmesinden sonra araç kiralama talepleri de artışa geçti.

Artan talep sebebiyle kısa süreli araç kiralamada yüzde 80'in üzerinde doluluk ön görülüyor. Talebin bayram süresince artması beklenirken, 2022 senesi araç kiralama sektörü özelinde 2021 yılından daha iyi sene olma potansiyeliyle de ilgi topluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı Ekici, salgının seyrinde meydana gelen olumlu gelişmelerin bu senenin başından itibaren özellikle günlük araç kiralama tarafına olumlu yansıdığını bildirdi.

Seyrin benzer şekilde devam etmesi durumunda, günlük araç kiralamada bu seneyi 2019'a çok yakın bir seviyede kapatmayı beklediklerini açıklayan Ekici, Bu senenin, geçen yıldan daha iyi bir yıl olma potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Ramazan Bayramı'nda kiralık araç bulmak çok zor! İşte araç kiralamak için en uygun fiyatlar..."YÜZDE 25-30'A YAKIN BÜYÜME YAŞANABİLİR."

Ekici, bu sene turizmde beklenen hareketliliğin gerçekleşmesi durumunda günlük araç kiralamaya olan talebin de bundan olumlu etkileneğini belirterek "Böyle bir durumda, araç bulunurluğu sıkıntısının baskısı altında dahi, günlük araç kiralamada geçen yıla göre yüzde 25-30'a yakın büyüme yaşanabilir." ifadelerini kullandı.

Günlük araç kiralamanın yanı sıra saatlik araç kiralama hizmeti de önemli bir seçenek olduğuna dikkat çeken Ekici, bu gelişmelerin günlük araç kiralamayı bir nebze mevsimsel etkilerden kurtarıp yılın her ayında talep gören bir hizmet haline getirdiğini bildirdi.

"SAHİPLİK YERİNE KULLANIM"

Kısa süreli araç kiralamada, bayram döneminde yüzde 80 üzerinde doluluk oranı olması beklendiğini ve bayram süresince de talebin artarak devam edeceği görüşünde olduğunu belirten Ekici şunları söyledi:

"Pandemi öncesi başlayan 'sahiplik yerine kullanım' ana akımı artarak devam edecek, bireyler ve kurumlar, ihtiyaçları kadar kullanma imkanı tanıyan modellere, dolayısıyla kiralamaya daha fazla yönelecek." 

Peki, günlük kiralık araç fiyatları ne kadar? İşte 8 Temmuz 2022 fiyat listesi...


Geri Dön