16 / 04 / 2024

Günübirlik kiralık evlere 1.3 milyon lira ceza!

Günübirlik kiralık evlere 1.3 milyon lira ceza!

Günübirlik kiralık evlerde denetimler tam ga devam ediyor. Denetimler kapsamında günübirlik kiralık evlere 1 milyon 362 bin 317 lira ceza kesildi...



Günübirlik kiralanan evlere yönelik denetimlerde devam ediyor.  Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda ülke genelinde eş zamanlı olarak rezidans, apart daire ve stüdyo evler şeklinde otel gibi kullanılmaya başlanılan ve günübirlik kiralanan evlere yönelik denetimlerin dördüncüsü yapıldı.


Denetimler kapsamında 8 bin 806 ev kontrol edildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ekiplerce 20 ev yeni kayıt altına alınırken, yasaya aykırı faaliyet  gösterdiğinden 53 konutun kapatılması için işlem başlatıldı. 280 ev sahibine ise toplam 1 milyon 362 bin 317 TL idari para cezası kesildi. ayrıca denetimler sırasında haklarında yakalama kararı olan 15 kişi yakalandı. Vize ihlali yapan 26 yabancı uyruklunun sınır dışı edilmesi için  işlemler başlatıldı. Aramalarda, 3 tabanca, 81 adet mermi ve 8 gram  esrar maddesi ele geçirildi.


Geri Dön