19 / 04 / 2024

Gurbetçiler Bingöl Havalimanı'na dış hatlar terminali istiyor!

Gurbetçiler Bingöl Havalimanı'na dış hatlar terminali istiyor!

Kuzey Almanya Bingöllüler Derneği, Bingöl Havalimanı' na dış hatlar terminalinin yapılması ve dış hatlar gümrüğünün faaliyete geçmesi için Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a dosya verdi....




Kuzey Almanya Bingöllüler Derneği, Bingöl Havalimanı'na dış hatlar terminalinin yapılması ve dış hatlar gümrüğünün faaliyete geçmesi için Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a dosya verdi.


Hafta sonunu Bingöl’de geçiren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ı Bingöl Havalimanı’nda karşılayan Almanya’daki Bingöllüler Derneği üyeleri, dış hatlar terminalinin yapılması, dış hatlar gümrüğünün faaliyete geçmesi, Hamburg - Bingöl direk uçuşlarının sezon boyunca açık kalmasını ve aktarmaların İstanbul - Bingöl seferlerine uygun hale getirilmesi için dosya verdi. Dernek adına dosyayı Bakan Yılmaz’a veren Av. Nuran Aydın, Almanya’dan Bingöl’e direkt uçuşların başlaması için Türkçe ve Almanca yapılan yazılı başvuru sonuçlarında havayolu şirketlerinin gerekli şartların oluştuğu taktirde uçuşa başlayabileceklerini belirttikleri Bakan Yılmaz’a iletti. Kuzey Almanya Bingöllüler Derneği Yöneticisi Bayram Bürkük yaptığı yazılı açıklamada, memleket hasreti ile her yıl memleketlerine kavuşabilmenin heyecanıyla yollara düşen Bingöllülerin havayoluyla yapılan aktarmalı uçuşlarda büyük zorluklarla karşılaştıklarını belirtildi. Bürkük, açıklamasında şunlara yer verdi:


"Her yıl Bingöl’e gelmek için yollara düşen hemşerilerimiz hastalık, ölüm, afet gibi kederli ve acil durumlarda memleketimize ulaşmakta büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Bu vesileyle ilimizde faaliyete geçen havalimanı sevincimiz olduğu kadar umudumuz olmuştur. Hemşehrilerimizin karşılaştığı zorluklara rahatlık sağlayacak direkt uçuşların başlamasına yönelik yapılan çalışmaya Sayın Bakanımızın destek vermesini temenni ediyoruz.”


Almanya'da yaşayan Bingöllülerin yoğun olarak ikamet ettiği illerin başında Hamburg’un geldiğine dikkat çeken Bürkük, "Hamburg’un yanı sıra Bremen, Kiel, Hannover ve Lübeck gibi şehirlerde çok sayıda hemşerimiz yaşamakta. Bu iller Hamburg'a sınır iller olmaktadırlar. Bu nedenle Hamburg- Bingöl, Bingöl- Hamburg direk uçuşların başlaması hemşerilerimizi ziyadesiyle mutlu edecek, kuşkusuz yoğun ilgi göstereceklerdir. Başlattığımız çalışmadan haberi olan hemşerilerimiz bizleri desteklemekte, heyecanla sonuca ulaşabilmemizi ummaktadırlar. Sayın Bakanımızın gerekli talimatları vereceğine olan inancımız sonsuzdur" şeklinde konuştu.


İha


Geri Dön