28 / 03 / 2024

Gurbetçiler gayrimenkul alım ve satımı için Türkiye'ye gelmek zorunda kalmayacak!

Gurbetçiler gayrimenkul alım ve satımı için Türkiye'ye gelmek zorunda kalmayacak!

Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, "Avrupa'daki yaklaşık 4 milyon vatandaşımız, Türkiye'ye gelmeden oradaki tapu müşavirliğinde arsalarının ve gayrimenkullerinin satışı ve ipotek gibi işlemlerini yapacak" dedi.




Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Bayındır, İnşaat, Yol, Yapı, Tapu ve Kadastro Çalışanları Birliği Sendikası (Bayındır Memur-Sen) Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, "Avrupa'daki yaklaşık 4 milyon vatandaşımız, artık Türkiye'ye gelmeden oradaki tapu müşavirliğinde arsalarının ve gayri menkullerinin satışı ve ipotek gibi işlemlerini rahatlıkla yapacak" dedi.


Karasapan, yurt dışında yaşayan Türklerin gayrimenkul alım ve satımı için Türkiye'ye gelmek zorunda kaldığını belirtti. Berlin Başkonsolosluğu bünyesinde açılacak tapu müşavirliğinin, gurbetçilerin bu alandaki sorunlarını ortadan kaldıracağını vurgulayan Karasapan, kanun değişikliğiyle tapu ve kadastro işlemlerinin yurt dışında yapılabilmesine olanak sağladığını söyledi.;


Müşavirlik kurulması çalışmalarında sona geldiğini vurgulayan Karasapan, şöyle konuştu: "Avrupa'daki yaklaşık 4 milyon vatandaşımız, artık Türkiye'ye gelmeden oradaki tapu müşavirliğinde arsalarının ve gayri menkullerinin satışı ve ipotek gibi işlemlerini rahatlıkla yapacak. Hizmeti ayaklarına götürdük. Bu, Türkiye'nin önünü açan bir hizmet modelidir, kurumlarımızın nereden nereye geldiğini gösterebilen önemli bir çalışmadır. Bilhassa yurt dışındaki vatandaşlarımıza bu konu duyurulmalı, anlatılmalı."



AA




Geri Dön