19 / 04 / 2024

Gurbetçiler için ev alma zamanı!

Gurbetçiler için ev alma zamanı!

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Şeref Sağlam, son bir yıldır döviz fiyatlarında oluşan dalgalanma nedeniyle fiyatların artmadığını, gurbetçiler için konut almanın tam zamanı olduğunu söyledi.



Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Şeref Sağlam, son bir yıldır döviz fiyatlarında oluşan dalgalanmayla birlikte ev fiyatlarında artış yaşanmadığını söyledi. Antalya Ekspres Gazetesi'nden Deniz Topkaya'nın haberine göre; yurt dışında yaşayan vatandaşların ise dövizdeki artışla beraber paralarının değer kazandığını kaydeden Sağlam, gurbetçi vatandaşlar için ev almanın tam zamanı olduğunu sözlerine ekledi. Sağlam, “Dövizdeki dalgalanmaya rağmen son bir yıldır ev fiyatlarında artış yaşanmadı.  Dövizdeki dalgalanmayla birlikte yurt dışında yaşayan vatandaşların parası değerlendi ve yurt dışında yaşayan vatandaşların daire alması avantajlı konuma geldi. Yaz tatili için Antalya’ya gelen ve memleketi Antalya olan gurbetçi vatandaşlar için ev almanın tam zamanı” ifadelerini kullandı.

Sağlam, devlet bankalarında konut kredi faiz oranlarının 1,28’den 1,68’e özel bankalarda ise 2 ve 2,50 arasında değişiklik gösteren faiz oranlarının vatandaşların konut alımı konusunda zora soktu. Vatandaşın da gelir seviyesinin düşük olması nedeniyle mülk satışlarının durma noktasına geldiğini belirten Sağlam, “Mülk edinimleri durma noktasına geldi. Sektörümüzde durgunluk yaşanıyor” dedi.

EMLAKÇILAR RAHATSIZ

Emlakçıların mülk satışı dışında yaşadıkları sorunlar hakkında konuşan Sağlam, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte günlük ve haftalık mobilyalı dairelerin kiralandığını ifade etti. Günlük ve haftalık olan mobilyalı daireleri emlakçıların kiralamadığını kaydeden Sağlam, bu durumun emlakçılık sektörünü olumsuz etkilediğini ifade etti.

Sağlam, “Yaz mevsimi geldi. Günlük haftalık mobilyalı daireler kiralanmaya başladı. Şunu belirteyim emlakçılar vatandaşa günlük ya da haftalık mobilyalı daire kiralamıyor. Yaz mevsiminde günlük daireleri emlakçılar kiralıyor gibi toplumda emlakçılar üzerinden olumsuz bir algı yaratılmaya başladı.Emlakçılar olarak bir yıllık kiraya verdiğimiz dairede bile bir aylık komisyon alıyoruz. Günlük ya da haftalık kiraya verilen dairede emlakçı ne kadar komisyon alabilir ki? Mesleğimize leke sürülmek isteniyor. Meslektaşlarımızın adlarının günlük ya da haftalık kiraya verilen dairelerde kullanılmamasını istiyoruz. Bu işlerin emlakçılarla ilişkisi yok” açıklamasında bulundu.


Geri Dön