25 / 04 / 2024

gurbetçiye konut satışı

gurbetçiye konut satışı

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Şeref Sağlam, son bir yıldır döviz fiyatlarında oluşan dalgalanma nedeniyle fiyatların artmadığını, gurbetçiler için konut almanın tam zamanı olduğunu söyledi.

Gurbetçiler Türkiye’den konut kredisiyle ev alabilir mi?

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşların konut kredisi kullanıp kullanamayacağı en çok merak edilen konuların başında geliyor. İşte tüm detaylar...

Gurbetçi Türkiye'den ev bakıyor!

Dövizdeki yükseliş gurbetçilerin rotasını Türkiye’ye çevirdi. Türkiye'den ev bakan gurbetçiler markalı konuta yöneliyor.

Gurbetçiler bu yaz KDV ödemeden gayrimenkul alacak!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Nazmi Karyağdı, bugünkü yazısında yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının konut sahibi olmasına olanak sağlayan düzenleme ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o haber...

Gurbetçinin gözü Antalya’daki konutlarda!

Sur Yapı’nın Antalya’da 1,3 milyon metrekarelik arazide hayata geçireceği projesine gurbetçi vatandaşlardan yoğun ilgi geldi

Konut satışlarındaki gurbetçi ilgisi, yakın zamanda rakamlara yansıyacak! 

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yaptığı açıklamada, yabancılara yapılan konut satışlarının artış trendinde olduğuna değinerek, gurbetçi ilgisinin rakamlara yansıyacağını söyledi. İşte o açıklamalar...

Kovid-19 gurbetçilere konut satışını etkiledi mi?

Koronavirüs salgını sebebiyle durağanlaşan konut sektörü, düşük faiz kampanyalarıyla canlandı. Peki salgın sürecinde Türkiye'de gurbetçilere satılan konut sayısı ne oldu? Kovid-19 gurbetçilere konut satışını etkiledi mi?

Yabancılar Türkiye'ye gelmeden ev alabilecek!

Yabancıya ve gurbetçiye konut satışını artırmak için tapu ve kadastro işlemleri yurt dışına açılıyor. Türkiye’ye talep gösteren 12 ülkede tapu temsilciliği kurulacak.

Yabancılara konut satışında 9 ayda 2017'yi solladık!

Yılın ilk 9 ayında gerçekleşen yabancılara konut satışı, 2017'nin aynı dönemine göre yüzde 58,5 artışla 24 bin 155'e ulaştı. Sektör temsilcileri gurbetçilerden ciddi ilgi gördüklerini aktardı...

Konut satışlarına gurbetçi dopingi!

Konutta yüzde 20 indirim kampanyasının ilk 6 gününde 2 bin adet konut satıldı. Artan döviz kuru avantajıyla alım gücü artan gurbetçiler de konut kampanyasına ilgi gösterdi.

Meydan Ardıçlı Sitesi konut satış fiyatları!

Meydan Ardıçlı Sitesi konut satış fiyatları doğrultusunda projedeki dairelerin metrekare birim fiyatı 3 bin TL'den başlıyor. Projede kişiye özel ödeme koşulları sunuluyor...

Gurbetçiye konut satışı yüzde 37 arttı!

İnşaat sektöründe başlatılan teşvik ve uygulamalar sektöre yaradı. Gurbetçilere yönelik yapılan KDV'siz konut edinme hakkı, satışların yüzde 37 artarak 3 bin 549 adede ulaşmasına neden oldu

KDV'siz konut satışının detayları belli oldu!

Yabancıya ve gurbetçilere KDV'siz konut satışının detayları belli oldu. KDV muafiyeti için aranan koşullar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ kapsamında yer aldı..

Bu yıl 1.5 milyon konut satılacak!

Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, yabancıya vatandaşlık ve gurbetçilerden KDV alınmaması gibi uygulamaların ardından 2017’de konut satış hedefinin 1.5 milyon adedi bulduğunu, bunların en az 50 bininin yabancıya gerçekleşmesinin beklendiğini söyledi.

Yabancılara KDV'siz konut satışı başladı mı?

Yabancıya konut ve işyeri alımlarında KDV muafiyeti geliyor. Bu uygulamadan gurbetçiler de yararlanabiliyor. Peki, yabancılara KDV'siz konut satışı başladı mı?

Yabancıya KDV'siz konut satışı 5 gün sonra başlıyor!

1 Nisan'da, ülkemize döviz girişini artırmak ve inşaat sektörünü desteklemek amacıyla belli şartlar ile yabancı ve gurbetçilere tanınan konut satışında KDV muafiyeti başlıyor..

5 soruda gurbetçilere konut satışında KDV muafiyeti!

Gurbetçilere konut satışında KDV istisnası sağlayan Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Uygulama 1 Nisan'da başlayacak. Peki, gurbetçiler bu uygulamadan nasıl yararlanabilecek? İşte 5 soruda gurbetçilere konut satışında KDV muafiyeti..

10 soruda yabancıya konut satışında KDV muafiyeti!

6824 Sayılı Torba Kanun ile yabancı ve gurbetçiye konut satışında KDV muafiyeti uygulaması yürürlüğe girdi. İşte 10 soruda yabancıya konut satışında KDV muafiyeti detayları..

gurbetçiye konut satışı Haberi

gurbetçiye konut satışı

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Şeref Sağlam, son bir yıldır döviz fiyatlarında oluşan dalgalanmayla birlikte ev fiyatlarında artış yaşanmadığını söyledi. Antalya Ekspres Gazetesi'nden Deniz Topkaya'nın haberine göre; yurt dışında yaşayan vatandaşların ise dövizdeki artışla beraber paralarının değer kazandığını kaydeden Sağlam, gurbetçi vatandaşlar için ev almanın tam zamanı olduğunu sözlerine ekledi. Sağlam, “Dövizdeki dalgalanmaya rağmen son bir yıldır ev fiyatlarında artış yaşanmadı.  Dövizdeki dalgalanmayla birlikte yurt dışında yaşayan vatandaşların parası değerlendi ve yurt dışında yaşayan vatandaşların daire alması avantajlı konuma geldi. Yaz tatili için Antalya’ya gelen ve memleketi Antalya olan gurbetçi vatandaşlar için ev almanın tam zamanı” ifadelerini kullandı.

Sağlam, devlet bankalarında konut kredi faiz oranlarının 1,28’den 1,68’e özel bankalarda ise 2 ve 2,50 arasında değişiklik gösteren faiz oranlarının vatandaşların konut alımı...