18 / 04 / 2024

Gurbetçi Türkiye'den ev bakıyor!

Gurbetçi Türkiye'den ev bakıyor!

Dövizdeki yükseliş gurbetçilerin rotasını Türkiye’ye çevirdi. Türkiye'den ev bakan gurbetçiler markalı konuta yöneliyor.



Dövizdeki yükseliş grubetçilere yaradı. Rotasını Türkiye’ye çeviren gurbetçiler, gayrimenkul yatırımı yapıyor. Yılın 9 ayında yabancılara konut satışı yüzde 58.5 artışla 24 bine ulaşarak Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, Nevita International Yönetim Kurulu Başkanı ve Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal ve Babacan Holding CEO’su Mehmet Babacan konu ile ilgili görüşlerini paylaştı. 

Gurbetçilere döviz kuru avantajı

Yılın ilk 9 ayında yabancılara konut satışının 2017’nin aynı dönemine göre yüzde 58.5 artışla 24 bin 155’e ulaştığını hatırlatan Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, geçen yılın tamamında 22 bin 200’den fazla konut satıldığını söyledi. 

Gurbetçi Türkiye den ev bakıyor!

Gurbetçilerin de son dönemde konut alımına ciddi ilgi gösterdiğini vurgulayan Taş, “Gurbetçiler, alımlarında genellikle kendi memleketlerini tercih etseler de döviz kuru avantajı ile büyük şehirlerden getirisi yüksek projelere de yüksek ilgi göstermeye başladılar. Bu yüzden markalı konut üreticileri büyük şehirlerdeki projelerini Avrupa’da Türklerin yoğun yaşadığı şehirlerde görücüye çıkarmaya başladı” açıklamasında bulundu. 

Satış vaadi ile vatandaşlık hızlandırır

Gurbetçilerin Türkiye’de son yıllarda ticari ünitelere ilgisinin konuta nazaran daha çok arttığını söyleyen Nevita International Yönetim Kurulu Başkanı ve Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal, en çok Almanya, Fransa, İsveç ve Danimarka’daki gurbetçilerin genelde 500 bin lira ila 700 bin lira arasında harcamada bulunarak gayrimenkul yatırımı yaptığını söyledi. 

Gurbetçi Türkiye den ev bakıyor!

Yılın 9 ayında yabancılara konut satışında Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldığını kaydeden Akbal, “Vatandaşlık teşvikinin 250 bin dolara çekilmesi de satış rakamlarında hissedilmeye başlandı. Bu tabii daha başlangıç” yorumunu yaptı. İspanya’nın son 2 yılda her 9 konuttan birini yabancıya sattığını, Türkiye’de bu oranın 65’te 1 olduğunu anlatan Akbal, “Daha da hızlı olmak için tapu şartıyla verilen vatandaşlık hakkının satış vaadi sözleşmesi ile verilmesi sağlanabilir” dedi.

Markalı konuta ilgi arttı

Dolar ve eurodaki yükseliş sonrası gurbetçilerin ve yabancıların Türkiye’deki markalı konut projelerine ilgisinin arttığını anlatan Babacan Holding CEO’su Mehmet Babacan, gurbetçilerin 1+1’den 4+1’e kadar tüm daire tiplerinden konut aldığını söyledi. 

Gurbetçi Türkiye den ev bakıyor!

Babacan, “Özellikle erişilebilir fiyatlarıyla Beylikdüzü gurbetçilerin tercih ettiği bölgelerin başında geliyor. Küçükçekmece E-5 üzerinde Atatürk Havalimanı karşısındaki projemize de gurbetçilerin ilgisi çok yüksek, lokasyon olarak bu bölge de gurbetçilerin ilk sıradaki tercihleri arasında yer alıyor” diye konuştu. 


Geri Dön