19 / 04 / 2024

Gurbetçiler ve yabancılar için gayrimenkulde avantajlı dönem başladı!

Gurbetçiler ve yabancılar için gayrimenkulde avantajlı dönem başladı!

Avantajlı konut kredi faizlerinin sona ermesinden sonra yavaşlayan konut sektörünün yeni hedefi yabancılar oldu. Gurbetçiler ve yabacılar için gayrimenkulde avantajlı dönem başladı.



Avantajlı konut kredi faizlerinin sona ermesinden sonra yavaşlayan gayrimenkul satış sektöründe yeni hedef yabancılar oluyor.  İzmir  merkezli dijital gayrimenkul satış-pazarlama şirketi Gayrimenkul PR, ‘dövizin TL’ye oranla değerlenmesinin ardından gurbetçiler ve yabancı alıcılar için Türkiye’de avantajlı gayrimenkul edinme imkanı başladı’ dedi.

Yurt dışı uçuşların normalleşmesi ve artan döviz kurlarının etkisi ile birlikte yabancıya konut satışında artıcağını söyleyen Gayrimenkul PR, yerli alıcılar piyasadan çekilirken, yabancı alıcılar değerlenen dövizle hem yaşam hem de yatırım için Türkiye’den gayrimenkul alma motivasyonlarının artacağını kaydetti.

Düşük faizle ve konut alım döneminde fiyatların köpürtüldüğünü ve suni alımların yapıldığının altını çizen Gayrimenkul PR, şu açıklamaları yaptı. 

''İnşaat firmaları ve mülk sahipleri fiyatlarını orantısız boyutlarda yükseltince, tüketiciler açısından aslında avantajlı bir alım dönem gerçekleşmedi. Kimi inşaat firmaları fırsatçılık yaparak, hükümetin uyguladığı bu sıra dışı teşviki kötü niyetle kullandı. Yerli alıcılar düşük faizle aldığını zannettikleri konutu aslında yüzde 30’lara varan oranlarda zamlı aldı. Bunu, kredi geri ödemesinde anlayacaklar. Yeni dönemde konut satışları azalacak, fiyatlar düşecek. Bundan sonraki hedef kitle gurbetçiler ve yabancı alıcılar olacaktır.

Döviz, TL’ye göre değerli olduğu için yabancı müşteriler için gayrimenkul almak çok avantajlı olacak. Yurt dışındaki gurbetçiler ve yabancıların girişleri artamaya başlayacak. Türk Sağlık sisteminin Covid-19’la mücadelede halka ücretsiz sağlık hizmeti sunması, yurt dışında yaşayan gurbetçilerin Türkiye’ye dönme motivasyonunu artırdı. Yurt dışından Türkiye güvenli liman olarak görülüyor.''


Geri Dön