20 / 04 / 2024

Gurbetçilerin Türkiye'deki konutlara olan ilgisi katlandı!

Gurbetçilerin Türkiye'deki konutlara olan ilgisi katlandı!

TL'nin dolar bazında değer kaybına uğramasıyla, Gurbetçilerin Türkiye'deki konutlara olan ilgisi katlandı. Sektör temsilcileri, gurbetçilerin Türkiye'deki konut alımlarını değerlendirdi.



TL'nin dolar bazında değer kaybına uğraması Türkiye gayrimenkul pazarında yabancılar ve gurbetçiler için önemli bir alım ortamı hazırlamış oldu. Dünya Gazetesi'nden Leyla İlhan'ın haberine göre; Emlakjet verilerinede, son 1 ay içinde Bulgaristan'dan Türkiye emlak pazarına ilişkin gerçekleştirilen aramalar yüzde 117 yükselirken, gurbetçilerin yer aldığı ülkelerdeki aramalar ise yüzde 50'yi aştı.

Gurbetçilerin Türkiye deki konutlara olan ilgisi katlandı!

Şu anda Bulgarların yalnızca gelip gıda almadığına aynı zamanda konutta baktığına dikkat çeken Emlakjet CEO'su Tolga İdikat, “Datalarımıza baktığımızda son 1 ayda dönemde yurtdışından Türkiye'de yapılan ev aramalari önceki aya göre yüzde 50'nin üzerinde arttı. En büyük artış Bulgaristan'dan yapılan aramalarda oldu. Bulgaristan üzerinden yapılan Türkiye aramaları bir önceki aya göre yüzde 114 arttı. Bu dönemde Avusturya'dan yapılan aramalar yüzde 82 artarken, Belçika'dan yapılan aramalar yüzde 63, Almanya'dan yapılan aramalar ise yüzde 50 oranında artış gösterdi” açıklamasında bulundu. 

Gurbetçilerin Türkiye deki konutlara olan ilgisi katlandı!

Bulgarların yalnızca Edirne'den değil Türkiye'nin her yerinden gayrimenkul baktığının altını çzen İdikat, “Gurbetçilerin ise ağırlıkla sahil bölgelerine bakıyor” dedi.

Gurbetçilerin Türkiye deki konutlara olan ilgisi katlandı!

Ege ve Akdeniz'e bakıyorlar

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) Başkanı İsmail Özcan da, kurdaki yükseliş sebebiyle gurbetçilerin özellikle Akdeniz ve Ege gibi bölgelerde arayışlarını artırdığını belirtti. Özcan, “Çünkü eskiden 100 metrekarelik yer alabilirken, aynı parayla 200 metrekarelik yer alabilir duruma geldiler" diye konuştu. 

Gurbetçilerin Türkiye deki konutlara olan ilgisi katlandı!

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal da yabancıların Türkiye'ye olan ilgisinin altını çizdi. Yabancıların ağırlıkla harekete geçmek için şu anda dövizdeki hareketliliğin durmasını ve köpüğün gitmesini beklediklerinie vurgu yapan Akbal, “Ancak cesur olanlar almaya başladı. Köpük durunca büyük alım dalgası bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Bulgarlar ve Yunanlar Edirne'deki konutlara hücum etti!


Geri Dön