26 / 04 / 2024

Yabancılar ve gurbetçiler Türkiye'deki konutlara akın ediyor!

Yabancılar ve gurbetçiler Türkiye'deki konutlara akın ediyor!

View Yapı Genel Müdürü (CEO) Ali İmran Bozdoğan, dolar ve Euro'daki artışın ardından yabancıların ve gurbetçilerin Türkiye'deki markalı konut projelerine ilgidinin yükseldiğine dikkat çekti. Metafor Ankara projesine yabancılar ve gurbetçilerden ilginin yoğun olduğunu dile getirdi.



View Yapı Genel Müdürü (CEO) Ali İmran Bozdoğan, dolar ve Euro'daki artışın ardından yabancıların ve gurbetçilerin Türkiye'deki markalı konut projelerine ilgidinin yükseldiğine dikkat çekti. Metafor  Ankara  projesine yabancılar ve gurbetçilerden ilginin yoğun olduğunu dile getirdi.

Ali İmran Bozdoğan, “Özellikle dolar ve euro bazında bakıldığında Türkiye'de konut fiyatları gurbetçiler açısından pek çok ülkeye göre çok daha avantajlı hale geldi. Bu nedenle son dönemde yurt dışında yaşayıp çalışan vatandaşlarımız konut alımı ve gayrimenkule yatırım konusunda istekli görünüyorlar. Biz Metafor Ankara projemizin özelinde çok ciddi bir gurbetçi ilgisinden söz edebiliriz. Gurbetçiler, alımlarında genel olarak kendi memleketlerine yönelseler de döviz kuru fırsatıyla büyük kentlerden getirisi fazla olan projelere de taleplerini artırdılar. Bu nedenle markalı konut üreticileri büyük kentlerdeki projelerini Avrupa'da Türklerin yoğun olduğu illerde görücüye çıkarıyor.” dedi.

Yabancılar ve gurbetçiler Türkiye deki konutlara akın ediyor!

Peki yabancılar en çok nerden konut alıyor? İşte ayrıntılar...

 


Geri Dön