19 / 04 / 2024

Gürcistan'ın en büyük bankası Bank of Georgia, Türkiye'de temsilcilik açacak!

Gürcistan'ın en büyük bankası Bank of Georgia, Türkiye'de temsilcilik açacak!

Gürcistan'ın en büyük bankası konumundaki Bank of Georgia'nın Üst Yöneticisi (CEO) Irakli Gilauri, Türkiye ve Gürcistan arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için Türkiye'de temsilcilik açacaklarını belirtti...




Gürcistan'ın en büyük bankası konumundaki Bank of Georgia'nın Üst Yöneticisi (CEO) Irakli Gilauri, Türkiye ve Gürcistan arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için Türkiye'de temsilcilik açacaklarını belirterek, "Türkiye önümüzdeki yıllarda Gürcistan'ın önemli bir ekonomik partneri olmayı sürdürecektir. İki ülke arasında güçlenen ticari ortaklıktan kaynaklanan iş fırsatlarını değerlendirmek için, Bank of Georgia'nın güçlü uluslararası operasyonlarından yararlanmayı amaçlıyoruz" dedi.


Bank of Georgia Türkiye Temsilciliği'nin açılışını duyurmak amacıyla dün gerçekleştirilen davette konuşan Gilauri, Türkiye ve Gürcistan arasındaki ticaret hacmindeki artışa dikkati çekerek, iki ülke arasındaki doğrudan yatırımların artması için Türkiye'de bir temsilcilik açma ihtiyacı duyduklarını kaydetti.


Bank of Georgia'nın Türkiye'deki bankaların yüksek rekabetçiliğinden dolayı Türkiye'de finans sektöründe büyük iddialar taşımadığını dile getiren Gilauri, ancak Gürcistan'da yatırım yapma niyeti bulunan Türk firmalara kolaylıklar sağlamayı hedeflediklerini belirtti.


Gilauri, şöyle konuştu:


“Uluslararası platformumuzun İstanbul'a genişlemiş olması beni heyecanlandırıyor. On yıldan uzun bir süredir Gürcistan'ın en büyük ticaret partneri olan Türkiye, Gürcistan ticaretinin yüzde 20'sini oluşturuyor. Bunun yanı sıra Türkiye Gürcistan'a en fazla turist gönderen ülkelerden biri. Türkiye son beş yılda Gürcistan'a yaptığı 500 milyon dolar yatırımla  ülkeye giren doğrudan yabancı yatırımlarda ilk sıralarda yer alıyor.


Hiç kuşku yok ki Türkiye önümüzdeki yıllarda Gürcistan'ın önemli bir ekonomik partneri olmayı sürdürecektir. İki ülke arasında güçlenen ticari ortaklıktan kaynaklanan iş fırsatlarını değerlendirmek için, Bank of Georgia'nın güçlü uluslararası operasyonlarından yararlanmayı amaçlıyoruz."


Davette aktarılan bilgilere göre, İstanbul'da açılacak temsilcilik, Tel-Aviv, Londra ve Budapeşte'nin ardından bankanın yurtdışındaki dördüncü temsilciliği olacak. Bank of Georgia Türkiye temsilcisi olarak görevlendirilen Nika Gilauri ise, 2004-2012 arasında Gürcistan'da Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı'nın yanı sıra Gürcistan Bakanlar Kurulu'nda Başbakan Birinci Yardımcılığı gibi çeşitli siyasi görevleri yürütmüştü.


Bank of Georgia ile Aktif Bank arasında para transferi ve sigortacılık alanlarında 2 ortak hizmet sözleşmesi imzalandı


Düzenlenen davette, Bank of Georgia ile özel sermayeli Türk yatırım bankası Aktif Bank arasında para transferi ve sigortacılık alanlarında 2 ortak hizmet sözleşmesi imzalandı. Anlaşmalarla iki banka arasında Türkiye'nin ilk yerel para transfer hizmeti olan UPT (Ucuz Para Transferi) ve bir Aktif Bank iştiraki  Sigortayeri Sigorta ve Reasürans Brokerlik AŞ ile Bank of Georgia iştiraki olan Aldagi BCI arasında sigorta hizmetleri konusunda işbirliği kararı alındı. 


Aktif Bank Üst Yöneticisi (CEO) ve Yönetim Kurulu Üyesi Önder Halisdemir imza töreninde yaptığı açıklamada iki banka arasındaki işbirliğinin önemini vurguladı. Halisdemir, “Bank of Georgia ile Aktif Bank arasında  imzaladığımız ortak hizmet anlaşmaları kapsamında Gürcistan ve Türkiye arasında gitgide güçlenen ticari ilişkilerin pekiştirilmesinde önem taşıyacak Ucuz Para Transferi (UPT) ve Sigorta hizmetlerimizi de devreye alıyoruz.


UPT ile Türkiye'deki yaygın hizmet ağımızı, iki ülke arasında ucuz, hızlı ve güvenli para transferine imkan sağlarken, sigorta tarafında gerçekleşen protokol ile Gürcistan ve Türkiye sınır geçişlerinde araç ve yolcuların seyahatleri süresince sigorta güvencesinde olması sağlanarak her iki ülke vatandaşlarının bu coğrafyalarda güvenli bir şekilde ticari ve turistik seyahatlerini gerçekleştirdikleri sürede can, mal ve sorumluluklarını teminat altına alıyoruz" değerlendirmesini yaptı.


Toplantıda aktarılan bilgilere göre, Bank of Georgia Holdings PLC İngiltere'de tüzel kişiliği olan bir şirket konumunda bulunurken, banka, Eylül sonu tarihi itibariyle Gürcistan bankacılık sektöründe toplam varlığıyla yüzde 34,1 pazar payına sahip durumda. Geniş bir hizmet yelpazesi olan banka, müşterilerine kurumsal bankacılık, perakende bankacılık, varlık yönetimi, aracılık ve sigorta hizmetleri sunuyor.  


Dünya Gazetesi 


Geri Dön