24 / 04 / 2024

Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde çalışmalar hızlandı!

Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde çalışmalar hızlandı!

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş ve yönetim kurulu üyeleri Göztepe'de inşaatı hızla süren yeni stadı Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde incelemeler gerçekleştirdi.



Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD)  İzmir  Şube Başkanı Bahri Okumuş ve yönetim kurulu üyeleri Göztepe'nin yapımı hızla süren yeni stadı Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde incelemeler gerçekleştirdi. Spor Arena'da yer alan habere göre; Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya ve stadın mimarı Tuğrul Büyükköken'den stadyumla ilgili bilgiler alan yönetim kurulu üyeleri, basın mensuplarının çalışacağı alanlarla ilgili fikir alışverişi yaptı. TSYD İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş, İzmir'de oluşan stat sorununun ardından Göztepe'nin yeni stadının tamamlandığını, Alsancak Stadı'nın da en kısa zamanda ev sahipliği yapacaklarını söyledi.

BAHRİ OKUMUŞ: YENİ STAT KULÜP TARİHİNDE BİR DÖNÜM NOKTASI

Türkiye'de bir çok stat inşa edileceğini söyleyen Okumuş, "Göztepe'nin yeni stadıyla İzmir'i Süper Lig'de başarıyla temsil etmeye devam edeceğine inanıyorum. Yeni stat kulüp tarihinde bir dönüm noktası, yalnızca modern bir spor tesisi değil kente değer katacak bir yaşam alanı. Emek harcayan herkesi kutlarız" şeklinde konuştu.

Başkan Vekili Talat Papatya ise Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde ilk maçı oynamak için çok heyecan içinde olduklarını, yeni statlarındaki ilk maçlarını Süper Lig'de 19'uncu haftadaki Beşiktaş'a karşı oynamayı planladıklarını sözlerine ekledi. Yeni statlarının kendileri için bir milat sayılacağını söyleyen Papatya, "Kulüp olarak heyecanlıyız. Yeni stadımız İzmir için de çok önemli bir yere sahip olacak" açıklamasında bulundu.

STATTA ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Göztepe'nin Süper Lig'de 24-26 Ocak hafta sonunda iç sahada oynanacak Beşiktaş maçına yetiştirilmesi amaçlanan 95 yıllık tarihinde bulunan kendine ait ilk stadında hibrit çim uygulaması yapıldı. Koltuk montajları, iç işçilik ve peyzaj çalışmaları süren stat alanında dün saha çizgileri çekilirken kale direkleri de takıldı. Stat üzerinde cadde tarafında bulunan kale arkası tribün koltuksuz olacak. Tribünlerde renk bütünlüğü sağlanması amacıyla bu tribün de kırmızı renge boyanacak. Elektronik bilet gişeleri önümüzdeki zamanlarda monte edilecekken stadın ticari alanları ise zaman içerisinde tamamlanacak.  TOKİ  tarafından kulübün 92'nci kuruluş yıl dönümü olan 14 Haziran 2017 tarihinde 218 milyon 900 bin TL bedel ile ihale edilen stadın çatısında halka açık yürüyüş yolu yer alıyor. 


Geri Dön