16 / 04 / 2024

Gürsel Baran'dan hizmet sektörüne kira desteği açıklaması!

Gürsel Baran'dan hizmet sektörüne kira desteği açıklaması!

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, ertelenen ödemelerin de yapılamadığını dile getirerek kapanan işletmelere mücbir sebep uygulanması gerektiğini belirtti.



Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında  Ankara  genelinde 15 bin işletmenin kapandığını veya faaliyetlerinin kısıtlandığını belirtti. Dünya'da yer alan habere göre; Baran, bu işletmelerin süreci atlatabilmek için mücbir sebep ilan edilmesini beklediğini dile getirirken, daha önceden ertelenen yükümlülüklerin de ödenemediğini kaydetti. 

Gürsel Baran, Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ülkü Karakuş ve Yönetim Kurulu Üyesi Nuh Acar ile birlikte TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına getirilen Cevdet Yılmaz’ı ziyaret etti.

İlk kısıtlama kararının alındığı 16 Mart’tan itibaren hizmetler sektörünün zor günler geçirdiğine vurgu yapan Gürsel Baran, o tarihten bu yana hiç açılmayan işletmeler olduğu gibi, açılanların da cirolarının çok düştüğünü belirtti. 

Baran, faaliyeti durdurulan ve kısıtlanan işletmelerin yükümlülüklerini yerine getirmekte zorlandığına dikkat çekerek, bunların kira desteği talepleri dahil mücbir sebep ilanı talebinde bulunduklarını dile getirdi.

ATO'dan hizmet sektöründeki işletmeler için kira desteği talebi!


Geri Dön