16 / 04 / 2024

Gürsel Tekin: İstanbul'un doğasına sahip çıkacağız!

Gürsel Tekin: İstanbul'un doğasına sahip çıkacağız!

CHP Genel Sekreteri Tekin, Fındıklı Parkı ile ilgili "CHP olarak İstanbul'un doğasına sonuna kadar sahip çıkacağız. Buna göz yummak çocuklarımızın geleceğine, nefesimizin daralmasına göz yummak demektir" dedi.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Fındıklı Parkı'nın bir bölümünün metro inşaatı nedeniyle kapatılmasına ilişkin, CHP olarak İstanbul'un doğasına sonuna kadar sahip çıkacaklarını belirterek, "Buna göz yummak çocuklarımızın geleceğine, nefesimizin daralmasına göz yummak demektir" dedi.


CHP Genel Başkan Yardımcıları Enis Berberoğlu ve Sezgin Tanrıkulu'nun da bulunduğu heyetle Kabataş'taki Fındıklı Parkı'nda gazetecilere açıklama yapan Tekin, parkın bir bölümünün metro inşaatı nedeniyle kapatıldığını, İstanbul'un merkezinde yeşil alan bulmanın imkansız hale geldiğini söyledi. 


Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın İstanbul İl Çevre Düzeni Planı kapsamında 1/100 binlik plan yaparken, bunu kentin anayasası olarak ifade ettiğini anımsatarak, CHP olarak plana, eksikler olduğu halde destek verdiklerini ifade etti.


Topbaş'ın planı açıkladığı günden itibaren kamuya ait olan ve deprem, kentsel dönüşüm için kullanılması gereken yerlerin tamamının ucuza satıldığını savunan Tekin, şöyle devam etti:


"Metro tabii ki yapın. Metro için 15 dönüm yeri niye kullanıyorsunuz? Bu organizeli işlerdir. Önce itibarsızlaştırır, sonra kullanılmaz hale getirirsiniz. Sonra yavaş yavaş yeni bir planlamayla başka bir şey çıkaracaklar. CHP olarak İstanbul'un doğasına sonuna kadar sahip çıkacağız. Buna göz yummak çocuklarımızın geleceğine, nefesimizin daralmasına göz yummak demektir. İstanbul'u dolaştığınızda beton yığınları üzerinize yıkılıyor. Sayın Topbaş, sizin mimar kimliğiniz var bunlara dur deyin."


Tekin, bir gazetecinin "Başbakan Davutoğlu, beyaz toros araçlarla ilgili yaptığı konuşmanın yanlış anlaşıldığını ifade etti. Neler söyleyeceksiniz?"  sorusu üzerine, Başbakan Davutoğlu'nun görevinin toroslarla insanları katledenleri yakalamak olduğunu kaydetti.


Gürsel Tekin, "Asgari ücret, 7 Haziran'daki en önemli vaatlerinizdendi. Şimdi başka partilerin de gündeminde var. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu ise, "Demek ki bin 300 lira asgari ücret verilebiliyor. Daha düne kadar 'parayı nereden bulacaksınız' diyenler acaba torosları satarak mı bulacaklar, çok merak ediyorum. Türkiye'de paranın olduğunu, emekçiye, işçiye gelince olmadığının itirafıdır" diye yanıtladı. 


Daha sonra Tekin ve beraberindekiler, parkta bulunan çöpleri topladı.


AA


Geri Dön