25 / 04 / 2024

Saf GYO, sorumluluk beyanını ve faaliyet raporunu açıkladı!

 Saf GYO, sorumluluk beyanını ve faaliyet raporunu açıkladı!

Saf GYO, 01.01.2012 ile 31.03.2012 döneminine ait faaliyet raporunu ve sorumluluk beyanını açıkladı



FİNANSAL TABLO VE FAALİYET RAPORLARININ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNETİM KURULU'NUN

KARAR TARİHİ:18.05.2012

KARAR SAYISI :138

SERMAYE PİYASASI KURULU'NUN SERİ:XI, NO:29 SAYILI TEBLİĞİNİN ÜÇÜNCÜ BÖLÜMÜNÜN 9. MADDESİ GEREĞİNCE SORUMLULUK BEYANI

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.' nin 31.03.2012 tarihinde sona eren hesap dönemine ait mali tablolarıyla ilgili açıklamalarımız aşağıda yer almaktadır.

a) Ortaklığın 31.03.2012 tarihinde sona eren hesap dönemine ait mali tabloları tarafımızdan incelenmiştir. 

b) Ortaklıktaki görev ve sorumluluk alanımızda sahip olduğumuz bilgilere göre, mali tablolar önemli konularda gerçeğe aykırı bir açıklama içermemekte, ayrıca açıklamanın yapıldığı tarih itibarıyla mali tablolarda yanıltıcı herhangi bir eksiklik bulunmamaktadır.

c) Ortaklıktaki görev ve sorumluluk alanımızda sahip olduğumuz bilgiler çerçevesinde yapılan incelemeye göre, 31.03.2012 tarihinde sona eren hesap dönemine ait mali tablolar Ortaklığın mali durumu ve faaliyet sonuçları hakkında gerçeği doğru biçimde yansıtmaktadır.

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu'na

ARA DÖNEM ÖZET FİNANSAL TABLOLAR HAKKINDA İNCELEME RAPORU 

Giriş
Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin (eski unvanıyla "Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.") ekte yer alan 31 Mart 2012 tarihli özet bilançosu, aynı tarihte sona eren üç aylık özet kapsamlı gelir tablosu, özsermaye değişim tablosu ve nakit akım tablosu tarafımızca incelenmiştir. İşletme yönetiminin sorumluluğu, söz konusu ara dönem finansal tablolarının Sermaye Piyasası Kurulunca yayımlanan finansal raporlama standartlarına uygun olarak hazırlanması ve sunumudur. Bizim sorumluluğumuz bu ara dönem finansal tabloların incelenmesine ilişkin ulaşılan sonucun açıklanmasıdır. 

İncelemenin Kapsamı

İncelememiz Sermaye Piyasası Kurulunca yayımlanan bağımsız denetim standartları düzenlemelerine uygun olarak yapılmıştır. Ara dönem finansal tablolarının incelenmesi, ağırlıklı olarak finansal raporlama sürecinden sorumlu kişilerden bilgi toplanması ve analitik inceleme ile diğer inceleme tekniklerinin uygulanmasını kapsamaktadır. Bir incelemenin kapsamı Sermaye Piyasası Kurulunca yayımlanan bağımsız denetim standartları çerçevesinde yapılan bağımsız denetim çalışmasına göre daha dar olduğundan, inceleme, bağımsız denetimde farkında olunması gereken tüm önemli hususları ortaya çıkarabilme konusunda güvence sağlamaz. Dolayısıyla, incelememiz sonucunda bir bağımsız denetim görüşü açıklanmamıştır.

Sonuç
İncelememiz sonucunda, ekteki ara dönem finansal tablolarının, Sermaye Piyasası Kurulunca yayımlanan finansal raporlama standartlarına tüm önemli yönleriyle uygun hazırlanmadığı konusunda herhangi bir hususa rastlanılmamıştır.

Açıklanması gereken hususlar:

Saf Gayrimenkul Geliştirme İnşaat ve Ticaret A.Ş. ile Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.; Saf Gayrimenkul Geliştirme İnşaat ve Ticaret A.Ş.'nin Türk Ticaret Kanunu'nun 451. maddesi, Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 18., 19. ve 20. maddeleri hükümleri ve Sermaye Piyasası Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun ("SPK") Seri: I, No: 31 sayılı Tebliği hükümleri çerçevesinde, aktif ve pasifleriyle bir bütün olarak Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından devralınması suretiyle birleşmesine karar vermiştir. Şirketlerin birleşme başvurusuna Sermaye Piyasası Kurulu 23 Eylül 2011 tarih ve 31/887 sayılı toplantısında onay vermiştir. Söz konusu birleşme sürecinde Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Ana Sözleşmesi tadil edilerek şirket unvanı Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. olarak değiştirilmiştir (Dipnot 3). 

Dipnot 3'te ayrıntılarına yer verilen TFRS 3 - "İşletme Birleşmeleri" standardının ilgili açıklamaları çerçevesinde, Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ("yasal edinen"), muhasebe açısından edinilen işletme olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda, özkaynak payları edinilen Saf Gayrimenkul Geliştirme İnşaat ve Ticaret A.Ş. ("yasal edinilen") muhasebe amaçları açısından "edinen işletme" olarak belirlenmiştir. 

Şirket'in ilişkili taraflardan olan ticari olmayan alacakları Şirket'in ortaklarına kullandırdığı kredilerden oluşmaktadır. SPK, 28 Eylül 2011 tarihli yazısında, ilişkili taraflardan olan alacakların, birleşme talebine onay verilmesini takip eden 9 ay içerisinde tamamen tasfiye edilmesi (Dipnot 6 ve Dipnot 19) ve teminat olarak verilen ipoteklerin kaldırılarak (Dipnot 10) söz konusu durumun Seri: IV, No: 11 sayılı Tebliğ'in 24'üncü maddesi (g) bendine uygun hale getirilmesi gerektiğini belirtmiştir. 

Dipnot 22'de açıklandığı üzere, 31 Mart 2011 tarihli finansal tabloları yeniden düzenlemek için yapılan ve söz konusu dipnotta açıklanan düzeltmeler ayrıca incelenmiştir. Söz konusu düzeltmeler uygundur ve gerektiği gibi uygulanmıştır.

Söz konusu hususlar sonucumuzu etkilememektedir.

Diğer Hususlar

Saf Gayrimenkul Geliştirme İnşaat ve Ticaret A.Ş.'nin 31 Mart 2011 tarihinde sona eren üç aylık ara döneme ait finansal tablolarının bağımsız denetimi başka bir bağımsız denetim kuruluşu tarafından yapılmıştır. Önceki bağımsız denetim kuruluşu, 31 Mart 2011 tarihli finansal tablolar ile ilgili olarak 6 Temmuz 2011 tarihli bağımsız denetim raporunda olumlu görüş bildirmiştir.

İstanbul, 18 Mayıs 2012

DRT BAĞIMSIZ DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.
Member of DELOITTE TOUCHE TOHMATSU LIMITED

Saim Üstündağ
Sorumlu Ortak Başdenetçi 


Saf GYO, Finansal Tablo Dipnot Açıklamaları için tıklayın

Saf GYO, Özsermaye Değişim Tablosu için tıklayın

Saf GYO, Nakit Akım Tablosu için tıklayın

Saf GYO, Faaliyet Raporu için tıklayın

Saf GYO, Gelir Tablosu için tıklayın

Saf GYO, Bilanço için tıklayın


Alper Hamitoğlu/ emlakkulisi.com



Geri Dön