29 / 03 / 2024

GYODER'in paneli gayrimenkul sektörünü buluşturacak!

 GYODER'in paneli gayrimenkul sektörünü buluşturacak!

Dünyanın en büyük ve en önemli gayrimenkul etkinliklerinden biri olarak kabul edilen Cityscape Global 2012’ye, “Onur Ülkesi” seçilen Türkiye damgasını vuracak



Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER, sektörü uluslararası alanda tanıtmak üzere Dubai’de gerçekleştirilecek Cityscape Global 2012’de aktif bir şekilde rol alacak. Türkiye gayrimenkul sektörü, uluslararası pazarda GYODER panelleri ile tanıtılacak. 


2-4 Ekim 2012 tarihleri arasında Dubai’de gerçekleştirilecek Cityscape Global 2012, çok sayıda ülkeden gayrimenkul temsilcileri ile yatırımcıları buluşturan, dünya pazarının en önemli fuarları arasında yer alıyor. Mütekabiliyet, kentsel dönüşüm gibi çok önemli ve olumlu gelişmelerin yaşandığı Türkiye gayrimenkul sektörünün uluslararası pazarlarda tanıtım misyonunu da üstlenen “Türkiye’nin gayrimenkul platformu” GYODER (Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği), Cityscape Global 2012’de aktif rol üstlenecek. 


Fuarın “Onur Ülkesi” Türkiye

Dubai World Trade Center’da gerçekleştirilecek olan ve Türkiye’nin ‘Onur Ülkesi’ seçildiği Cityscape Global 2012’de; GYODER tarafından 3 Ekim günü düzenlenecek iki ayrı panel ile Türkiye gayrimenkul sektörü uluslararası arenada tanıtılacak.  GYODER, alanında dünyanın en büyük ve en önemli etkinliklerinden biri olarak kabul edilen bu fuarda gerçekleştireceği çalışmalarla, Türk geliştiricilerini, uluslararası yatırımcılar ve yabancı basın mensupları ile bir araya getirecek. Ayrıca Türkiye gayrimenkul sektörünü tanıtmak amacıyla hazırlanacak “Türkiye Özel Eki”, fuar sırasında Cityscape Magazine ile birlikte tüm ziyaretçilere dağıtılacak. 


İki panel ile Türkiye tanıtılacak

Açılış konuşmasını Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yapması planlanan GYODER panellerinin ilki, “Türkiye’nin 10 Yıllık Geleceğindeki Cazip Yatırım Fırsatları Nelerdir?” başlığı altında gerçekleştirilecek ve “Türkiye’de Ziyaret, Alışveriş ve Konaklama Alternatifleri”, “Bölge, Kentsel Dönüşüm ve Sanayi Koordinatları ile Türkiye’de İç Talebin Rotası” ve “Turizm ve Gayrimenkulün Gelişimi İçin Lojistik ve Altyapı Çözümleri” alt başlıkları işlenecek. Oturum Başkanlığını GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Gökçe’nin üstleneceği panelde; Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği Başkan Yardımcısı - Jones Lang Laselle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, Amplio Real Estate Investments CEO & Başkanı Alaeddin Babaoğlu ve Tabanlıoğlu Mimarlık’tan Mimar Melkan Gürsel Tabanlıoğlu konuşmacı olarak yer alacaklar. 


 “Türkiye’deki Atıl Alan ve Uygun Alan Projelerine Başarılı Şekilde Yön Vermek” başlık ikinci GYODER panelinde ise “400 Miyar Dolarlık Bir Endüstri; Kentsel Dönüşüm”, “1.000.000 Yaşam İle Yeni İstanbul Projesi; Ne Kadar Gerçekçi”, “Türkiye’de Yatırımı Kolaylaştıran Yeni Yasa” ve “Yabancı Geliştiriciler ve Yatırımcılar İçin Yasal Düzenlemeler” konu başlıkları ele alınacak.  Oturum Başkanlığını GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Dr. M. Emre Çamlıbel’in yapacağı bu panelde ise ENSPD Investment Project Delelopment Yönetici Ortağı Mehmet Ali Ergin, Atlas Project Başkanı Tavit Köletavitoğlu, Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı ve Urban Green Hotel Kurucusu Sidney Rasekh konuşmacı olara yer alacaklar. 


Gökkaya, Cityscape Awards’ta jüri üyesi 

Fuarda ayrıca GYODER Başkanı Işık Gökkaya, hem girişimcilerin hem de mimarların ödüllendirildiği Cityscape Awards’ta da jüri üyeliği yapacak.  


“Cityscape Global 2012 çok önemli bir fırsat”

Cityscape Global 2012’nin Türkiye gayrimenkul sektörünün uluslararası alanda tanıtımı için çok önemli bir fırsat olduğunun altını çizen GYODER Başkanı Işık Gökkaya, “Türkiye gayrimenkul sektörü, kentsel dönüşüm, yabancıların gayrimenkul satın alımına ilişkin yeni yasal düzenleme, Afet Yasası gibi çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir sürecin başlangıcında. Siyasi ve ekonomik istikrar ile özellikle küresel kriz sonrası güvenli ve cazip bir liman olarak öne çıkan Türkiye, gayrimenkul alanında da çok cazip fırsatlar sunuyor. Türkiye’ye özel ilgi duyan ve yeni yasal düzenleme ile mütekabiliyet engelini aşan Ortadoğu ve Körfez ülkeleri ile Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere yabancı yatırımcıların ve uluslararası fonların katıldığı Cityscape Global 2012 hem zamanlama hem de kapsadığı coğrafya açısından bizim için çok önemli. Uluslararası arenadaki bu çok önemli fırsatı daha iyi değerlendirmek adına, GYODER olarak bu önemli fuarda düzenlediğimiz panellerle Türkiye’nin etkinliğini daha da arttırdık. Çalışmalarımız neticesinde, yabancı yatırımcılara ve uluslararası fonlara, Türkiye gayrimenkul sektörünü tam anlamıyla tanıtma fırsatı yaratıyoruz.  Türkiye gayrimenkul sektörü ‘Onur Ülkesi’ olma sıfatıyla, GYODER panelleriyle ve hazırlanan Türkiye Özel Eki ile Citsycape Global 2012’de öne çıkacaktır” açıklamasında bulundu. 


Rekor katılımla büyük etki yaratacak

2011 yılında 78 katılımcı ülkeden, 151 firma ile 20 bin sektör profesyoneli ve yatırımcıyı bir araya getirerek büyük başarı yakalayan Cityscape Global’in, bu yıl katılımın yüzde 25 artmasıyla uluslararası pazarda yine çok önemli bir etki yaratması bekleniyor. Cityscape Global 2012’nin, ayrıca büyük ölçekli proje tanıtımları ile de büyük ilgi çekeceği öngörülüyor. 


18 ülkeden 85’in üzerinde katılımcı

Fuarda Türkiye’nin yanı sıra; Kanada,  Şili,  Çek Cumhuriyeti,  Mısır,  Hindistan,  Irak,  Kuveyt,  Libya,  Polonya,  Katar,  Rusya,  Suudi Arabistan,  Singapur,  İsviçre,  Türkiye,  Birleşik Arap Emirlikleri,  Büyük Britanya ve Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere toplam 18 katılımcı ülkeden 85’in üzerinde proje geliştirici stantlarıyla yer alacak.  Cityscape Global’deki rekor sayıdaki pavilyonlar arasında bu yıl, başta Türkiye olmak üzere Rusya, Katar, Mısır, ABD, Hindistan ve Irak stantlarının ilgi odağı olması bekleniyor. 

En çok ilgiyi Türkiye çekecek

Yeni yasal düzenlemeler ile öne çıkan Türkiye’nin ‘Onur Ülkesi’ olduğu fuarda, kilit geliştiricilerin büyük ölçekli proje tanıtımları ile de büyük ilgi çekmesi bekleniyor. Türkiye gayrimenkul sektörü için bu çok önemli tanıtım fırsatı sunan Cityscape Global 2012’ye, ‘Türkiye’nin gayrimenkul platformu’ GYODER’in yanı sıra Ağaoğlu, Deska Global, Ensar Mimarlık, Tabanlıoğlu Mimarlık, Tahincioğlu, The Turkish Property Centre, Viatrans katılacaklar.


Dünya pazarı bu fuarda buluşacak

Uluslararası büyük firmaların katılımının yanı sıra Emaar Properties, Falconcity of Wonders, Dubai Properties Group, Nakheel, Meraas Development, DAMAC, Deyaar and Dubai World Central gibi ev sahibi Dubai’nin kilit geliştiricileri de fuarda yerlerini alacaklar. Aralarında Bloom Properties and the Tourism Development and Investment Company (TDIC)’nin de bulunduğu Abu Dhabi merkezli geliştiriciler de fuarda yer alacak.


Rus pavilyonunda The Northern Caucasus Resorts Company, 2020’de tamamlamayı planladığı Caucasus dağındaki 7 yıldızlı kayak otelini ve de multi-milyar dolarlık plaj tesisini tanıtacak. 


Lloyds TSB International Global Housing Market görüşüne göre; emlak fiyatları son 5 yılda 2’ye katlanarak, ‘en iyi performanslı konut pazarı’ listesinin başında yer alan Hindistan pavilyonunda ise; Dewa Projects, Tata Housing ve Moshin Realty India, projeleri ile güney doğu asya pazarının tanıtımını yapacak.  


Katar pavilyonun başında Pearl Qatar’ı yapan geliştirici Barwa Real Estate and the United Development Company (UDC) olacak. Mısır pavilionda, La Mirada, Irak pavilionda ise Iraq Ministry of Construction and Housing olacak.  



Geri Dön