19 / 04 / 2024

Hacı Uğur Polat kimdir?

Hacı Uğur Polat kimdir?

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat kimdir? Hacı Uğur Polat, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Hacı Uğur Polat, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Hacı Uğur Polat...



Hacı Uğur Polat kimdir?

Hacı Uğur Polat, 1970 yılında Besni'de doğdu. İlk öğrenimini Şeker İlkokulu'nda, orta öğrenimini Malatya İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Suriye'ye Arapça eğitimi gördükten sonra Mısır El-Ezher Üniversitesi Arap Dili ve İslâmi İlimler Fakültesi'nde ön lisans yaptı. Daha sonra İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nü bitirdi. 2012'de Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalı'nda Yönetim ve Organizasyon üzerine yüksek lisans yaptı.


İş hayatına 1994 yılında kuyumculuk mesleğiyle başlayan Hacı Uğur POLAT, gıda sektöründe kuruyemiş imâlâtı ve kayısı işleme yanında, çeşitli ulusal markaların da bölge distribütörlüğünü yürüttü. 2001 yılında aktif olarak inşaat sektörüne girdi. 


2004 yılında bir grup iş adamı ve eğitimci arkadaşıyla eğitim sektörüne adım attı. 2004'te açılan Özel Malatya Bilim İlköğretim Okulu ve 2008'de açılan özel Malatya Koleji Anadolu Lisesi'ni bünyesinde barındıran BİL-KO AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüttü. 


2009-2011 yılları arasında Malatya'nın en büyük şirketi Esenlik'te Genel Müdürlük görevinde bulundu. Görev yaptığı dönemde market sayısını iki katına çıkaran POLAT, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da da marketler açıp şirketi yerel olmaktan çıkardı ve bölgede ağırlığı olan ulusal bir marka haline getirdi. Göreve başladığında 120 milyon TL cirosu olan şirketi 194 milyon TL ile devretti. Genel Müdürlüğü döneminde Malatya Belediyesi Mücavir Alanı'nda bulunan üst yapının tamamının üretimi ve uygulaması bir ilk olarak Esenlik'in organizasyonunda yapıldı. Yeşilevler İlk Etap Toplu Konut Projesi tamamlandı. Sonraki etap toplu konut ve proje çalışmaları ve arsa tahsisi için gereken çalışmalar başlatıldı. 


Hacı Uğur POLAT, AK Parti Malatya İl Teşkilâtı kurucularından olup iki yıl Başkan Yardımcılığı yaptı. 2000 yılından beri MÜSİAD üyesidir. MÜSİAD'da beş yıl süreyle Yönetim Kurulu Üyeliği ve iki yıl süreyle de Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. MAZLUMDER, Boğaziçi Vakfı, ANESİAD kurucu üyesidir. Ayrıca İlim Yayma Cemiyeti Malatya Şubesi'nin kurucularından olup bir süre başkan yardımcılığı görevi yaptı. 


İleri seviyede Arapça ve İngilizce bilmektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır.


Melikgazi ile Yeşilyurt belediyesi kardeş oluyor!





Geri Dön