23 / 04 / 2024

Hacıfettah mezarlığı genişletiliyor!

Hacıfettah mezarlığı genişletiliyor!

Hacıfettah Mahallesi nde 25 bina ve 80 bağımsız bölümün kamulaştırılması ve mezarlığın genişletilmesi çalışmaları başladı. KONYA Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek konu ile ilgili açıklama yaptı...



KONYA Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın en eski ve en büyük mezarlıklarından olan ve yer kalmadığı için önceki yıllarda defin işlemlerine kapatılan Hacıfettah Mezarlığı'nın genişletilmesiyle ilgili kamulaştırma çalışmasını tamamladıklarını söyledi. Meram İlçesi Hacıfettah Mahallesi'ndeki mezarlığın genişletilmesiyle ilgili kamulaştırma çalışmalarına her zaman olduğu gibi büyük özen gösterildiğini vurgulayan Başkan Akyürek, kamulaştırma sürecinin tüm vatandaşlarla anlaşma yoluyla sonuçlandırılmış olmasından Konya adına büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. 


KAMULAŞTIRILAN BİNALAR YIKILDI 


Hacıfettah Mezarlığı genişletme çalışmaları kapsamında, 25 adet bina ve 80 adet bağımsız bölümün bulunduğu 5 bin 750 metrekare alanın toplam 7 milyon 400 bin lira bedelle kamulaştırıldığım kaydeden Başkan Akyürek, binaların tamamının yıkılarak, mezarlığın genişletilmesiyle ilgili fiziki çalışmalara hazır hale getirildiğini vurguladı.

 

İmar Planı kapsamında 5 bin 750 metrekare alanın mezarlığa dahil edileceğini, yaklaşık 650 metrekarenin de imar yolu olarak halkın hizmetine sunulacağını kaydeden Başkan Akyürek, "Fiziki çalışmaların tamamlanması itibariyle Hacıfettah Mezarlığı'nın alanı yaklaşık yüzde 25 oranında artarak 25 bin metrekareden 31 bin metrekareye ulaşacak. Bu çalışmada emeği geçen herkese ve tüm mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum" dedi. 


Anadolu'da Bugün


Geri Dön