24 / 04 / 2024

Hadımköy'e 30 bin metrekarelik ekmek fabrikası geliyor!

 Hadımköy'e 30 bin metrekarelik ekmek fabrikası geliyor!

1978'de Edirnekapı'da faaliyete başlayan fabrikanın artık ihtiyaçları karşılamadığını belirten AK Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan, 30 bin metrekarelik alan üzerinde modern bir ekmek fabrikası kuracaklarını söyledi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan, Halk Ekmek aracılığıyla Hadımköy'de modern bir ekmek fabrikası yapılacağını açıkladı. Fabrika, 30 bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak.

Başalan, İBB iştiraklerinden İstanbul Halk Ekmek'in 26 milyon liralık iç borçlanma talebinin görüşüldüğü İBB Meclis Toplantısında, CHP'li Meclis üyelerinin, kamu kaynaklarının yerinde kullanılmadığı iddialarına cevap vererek, yeni yatırımlar için kurumların borçlanmaya gidebileceğini söyledi.

Başalan, Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, İstanbul Halk Ekmek'in iç borçlanma için yetki talebinde bulunmasının bir zorunluluktan kaynaklandığını ifade ederek, "İstanbul Halk Ekmek'in Edirnekapı'da 1978'de faaliyete başlayan fabrikası, bina, makine ve teçhizatı itibarıyla ekonomik ömrünü tamamladı" dedi. Edirnekapı fabrikasının arazi büyüklüğü olarak da yeni düşünülen üretim sistemi için uygun olmadığını aktaran Başalan "Bu yüzden Hadımköy'de teknolojik özellikleri yüksek yeni bir fabrika kurma çalışmalarına başlanmıştır. Yeni kurulacak olan fabrika 30 bin metrekarelik alanı kaplayacak" dedi.

 


Geri Dön