26 / 04 / 2024

Edirnekapı’daki Halk Ekmek Fabrikası Hadımköy’e taşınacak!

Edirnekapı’daki Halk Ekmek Fabrikası Hadımköy’e taşınacak!

Haliç manzaralı, üzerinde Halk Ekmek Fabrikası bulunan arazinin imar planı değişti. 1978’de CHP’li Ahmet İsvan’ın kurduğu Edirnekapı’daki fabrika Hadımköy'e taşınacak.



TOKİ’den satın alınan Hadımköy’deki arazinin imar planları, üzerine Halk Ekmek Fabrikası yapılacak şekilde değiştirildi. Edirnekapı’daki Halk Ekmek Fabrikası’na ait arazinin planları ise iki yıl önce değiştirilerek, konut ve ticaret alanına alınmıştı. 


İstanbul Belediye Başkanı Ahmet İsvan tarafından kurulan ve 1978 yılında ekmek üretmeye başlayan Edirnekapı Halk Ekmek Fabrikası’nın arazisi, 38 yıl sonra elinden alınıyor. Edirnekapı’nın Haliç’e bakan yamacında yer alan fabrika arazisi, zaman içinde çok değerlendiği için önce, imar planları değiştirilerek ticaret ve konut alanına alındı. İkinci aşama fabrikanın taşınacağı arazinin bulunmasıydı ve o da İstanbul merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Hadımköy’de bulundu. TOKİ’den satın alınan arazi için hazırlanan yeni imar planları da geçen hafta, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.


Edirnekapı’daki ekmek fabrikasının taşınması için, Belediye Meclisi’ne sunulan gerekçede şöyle deniyor: “Edirnekapı fabrikasının bina ve makine teçhizatının ekonomik ömrünü tamamladığı, mevcut fabrikanın fiziki yetersizliği, yeni teknolojilerin uygulanmasına imkân vermediği, bu nedenle de artan ürün çeşitliliğinin karşılanamadığı…” 



Mehmet DEMİRKAYA/ Yurt Gazetesi


Geri Dön