25 / 04 / 2024

Hadımköy'e metro ne zaman gelecek?

Hadımköy'e metro ne zaman gelecek?

Hadımköy metrosu ne zaman hizmete açılacak? Hadımköy metro ulaşımı ne zaman başlayacak? Hadımköy metrosu ne zaman açılacak? Hadımköy raylı sistem hattı, hangi metrolara bağlanacak? Hadımköy'ü metroya bağlayan İETT otobüs hatları hangileri?



Hadımköy e metro ne zaman gelecek?


Hadımköy, İstanbul'un Avrupa yakasındaki ilçesi Arnavutköy'e bağlı yeni konut projeleri ile Hadımköy  TOKİ  ve Hadımköy KİPTAŞ projelerinin gözde lokasyonu. En son KİPTAŞ'ın Hadımköy etaplarıyla konut cazibesi artan bölge ne zaman metroya kavuşacak? Hadımköy metrosu ne zaman açılacak? İşte cevaplar...



Hadımköy'ü metroya bağlayan İETT hatları!


Hadımköy, metro ile bağlantısını şimdilik İETT otobüs hatlarıyla sağlıyor. Hadımköy sakinleri, Yenibosna ve Bayrampaşa metrolarına 418 ve 336H hat numaralı İETT otobüsleriyle bağlanıyor. 



Hadımköy e metro ne zaman gelecek?
İETT 418 Hadımköy-Yenibosna Metro


Hadımköy sakinleri metro ulaşımını, Yenibosna Metrosu ile bağlantılı İETT 418 Hadımköy-Yenibosna Metro otobüs hattı ile sağlıyor. Hadımköy TOKİ durağından Yenibosna Metrosu'na gidiş ve dönüş yolculuğu 140 dakika sürüyor.



Hadımköy e metro ne zaman gelecek?
336H Hadımköy TOKİ - Bayrampaşa Metro


Hadımköy TOKİ durağından metroya ulaşılan diğer İETT otobüs hattı da 336H Hadımköy TOKİ - Bayrampaşa Metro hattı... Bu hatta gidiş-dönüş yolculuk süresi ise 254 dakika sürüyor. 



Hadımköy'den metrobüse gidiş!


Öte yandan Hadımköy'ü metrobüse bağlayan İETT hattı ise HT18... Hadımköy TOKİ Konutları ile Avcılar Metrobüs Durağı arasında hizmet veren HT18'in yolculuk süresi gidiş-dönüş 140 dakika sürüyor.



Hadımköy metrosu!


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'nın Raylı Sistem Hatları arasında yer alan planlara göre Hadımköy'e metro yerine raylı sistem hattı gelecek. Halkalı - Bahçeşehir - Çatalca Raylı Sistem Hattı, 33 km mesafeyi 33 dakikada kat edecek. 


Halkalı - Bahçeşehir - Hadımköy - Çatalca istasyonları arasında hizmet verecek raylı sistem hattının 2019'dan sonra hizmete açılması planlanıyor.



Hadımköy e metro ne zaman gelecek?
Halkalı-Bahçeşehir-Çatalca Raylı Sistem Hattı, metro ve diğer raylı sistemlere bağlanacak...



Hadımköy raylı sistemi hangi metro ve raylı sistemlere entegre olacak?


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistem Haritası'na göre Halkalı - Bahçeşehir - Çatalca Raylı Sistem Hattı, Esenyurt Bahçeşehir'de Ispartakule - TÜYAP Metrosu ile Büyükçekmece (TÜYAP) - Silivri (Gümüşyaka) Metrosu ve Bakırköy - Beylikdüzü Metrosu'na; 


yine Bahçeşehir üzerinden Kayabaşı - Ispartakule - Bahçeşehir Metrosu ile Başakşehir - Olimpiyat Metrosu'na ve Halkalı - Arnavutköy - 3. Havalimanı Metrosu'na; Bahçeşehir'de Esenyurt Avcılar Raylı Sistem Hattı'na; 


Halkalı'dan Halkalı - Başakşehir Metrosu'na,  Marmaray  bağlantılı banliyö hattına, Mahmutbey - Halkalı Metrosu ile Bağcılar - Küçükçekmece Metrosu'na bağlanacak.


Geri Dön