23 / 04 / 2024

Hakan Çanta No Fear ile ilk mağazasını Florya'daki Akvaryum'da açacak!

Hakan Çanta No Fear ile ilk mağazasını Florya'daki Akvaryum'da açacak!

Fenerbahçe, NBA, Barbie, Hello Kitty gibi spor ve sinema dünyasından birçok markanın lisanslı çantalarını üreten Hakan Çanta, önümüzdeki dönemde yeni atılımlarıyla dikkat çekecek



Fenerbahçe, NBA, Barbie, Hello Kitty gibi spor ve sinema dünyasından birçok markanın lisanslı çantalarını üreten Hakan Çanta, önümüzdeki dönemde yeni atılımlarıyla dikkat çekecek. Ünlü Amerikan markası No Fear ile birlikte konsept mağazalar açmaya hazırlanan Hakan Çanta, hem tekstil hem kırtasiye ürünlerini bir arada satarak farklı bir konsept mağaza zinciri oluşturacak. İlk mağaza Florya’daki Akvaryum’da açılacak. 2012 yılı hedefi 3 mağazaya ulaşmak. Kadın çantası üretimine de başlayan ve büyük markalara üretim yapan şirket, özellikle Bona Dera markasıyla yurtiçi ve yurtdışında büyüme planları yapıyor.

Fenerbahçe’den NBA’ye, Barbie’den Hello Kitty’ye, Spider Man’den Iron Man’a kadar uzanan birçok markanın lisanslı çantalarını üreten Hakan Çanta, önümüzdeki dönemde yeni atılımlarıyla dikkat çekecek. Ünlü Amerikan markası No Fear ile mağaza açmaya hazırlanan Hakan Çanta, hem tekstil hem kırtasiye ürünlerini birarada satarak farklı konsept mağaza zinciri oluşturacak.

Hedef büyük

İlk mağaza Florya’daki Akvaryum’da açılacak. 2012 hedefi ise 3 mağazaya ulaşmak. Kadın çantasında da kendi markasıyla öne çıkma planları yapan Hakan Çanta, özellikle Bona Dera markasıyla yurtiçi ve yurtdışında büyüyecek. Hakan Çanta Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Hacısoyu, iki markanın işbirliğinden sinerji yaratmayı planladıklarını belirterek, “Hedefimiz Türkiye ile sınırlı değil. Avrupa ve Ortadoğu’da da mağaza açmayı planlıyoruz. Hem ebeveynlere hem çocuklara hitap eden bu mağazacılık sistemi Türkiye’de bir ilk ve ciddi başarı yakalayacağımıza inanıyoruz” dedi.

No Fear’ı Türk tüketicisiyle buluşturan Biesseci Moda Ürünleri’nin Genel Müdürü Murat Unat, “No Fear, ünlü bir Amerikan markası. Ağırlıklı olarak ekstrem spor ürünleriyle tanınıyor. Lisans hakları 6 yıldır bizde. Hedef kitlemiz 14-25 yaş. Şu anda 10 mağazamız var. 2012 atılım yılımız olacak. Türkiye’nin her yerine yayılacağız. Hakan Çanta ile konsept mağaza kuracağız. Çok özel mağazalar olacak, Hakan Çanta’nın ürünleri ve bizim tekstil ürünlerimiz olacak. Hem çocuklara hem ebeveynlere ürün satmak istiyoruz. Kendimiz mağaza açacağız, franchise da vereceğiz. Bu yıl hedefimiz 3 mağaza. Gidişata göre sayıyı arttıracağız” diye konuştu.

Bu yıl kendi koleksiyonlarıyla iç piyasada iddialı olacaklarına da değinen Hakan Hacısoyu, öğrenci ve erişkinlerin ihtiyacı olan her ürünü yapacaklarını söyledi. Ürünlerine 10 yıl garanti verdiklerini kaydeden Hacısoyu, “Ürünlerimize güveniyoruz. Bayan çantalarına da girdik. İç piyasada kendi markalarımızla da büyüyeceğiz. Bayan çanta üretimine girdik. Büyük markalara üretim yapıyoruz ama kendi markalarımızı öne çıkaracağız. Şu anda Bona Dera gözbebeğimiz. Yakın gelecekte markalaşmada ve mağazalaşmada en önemli markamız olacak. Markamızı Rusya, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinde de konumlandıracağız. 2012 kriz yılı olacak deniyor ama biz krizleri fırsata çevirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Bu yıl Pepee’nin yılı

Üretimlerinin yüzde 65’ini Çin ve Endonezya’da yaptırdıklarını anlatan Hacısoyu, 3 yıl içinde üretimin tamamını Türkiye’ye kaydıracaklarını vurguladı. Hacısoyu, sözlerini şöyle sürdürdü: “40’a yakın lisansımız var. Bu sayıyla Avrupa’da üçüncü, Türkiye’de birinciyiz. Ürünlerimizin çoğunu Hakan etiketiyle Avrupa’ya satıyoruz. Geçen yıl en çok Hello Kitty çantaları satıldı. Bu yıl bir Türk markası olan Pepee çizgi filminin çantalarıyla büyük satış hedefliyoruz. İnanılmaz bir ilgi var bu çantalara... Bu yıl Pepee’nin yılı olacak. Angry Bird de bu yıl güvendiğimiz bir diğer markal...”

Fenerbahçe ve Galatasaray çantaları her gün derbi varmış gibi satılıyor

FENERBAHÇE, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un lisanslı çanta üreticisi olduklarını belirten Hakan Hacısoyu, “Şike gibi tatsız olaylara rağmen dört büyüklerin çanta satışlarında düşüş olmadı. Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarının çantaları hergün derbi maç varmış gibi satış yapıyoruz” dedi. Amerikan profesyonel basketbol ligi NBA’in de lisanslı üreticisi olduklarını, iç pazara, Avrupa ve Ortadoğu’ya NBA ürünleri sattıklarını belirten Hacısoyu, ABD’deki perakende mağazalarına girmek için çalışmalarının sürdüğünü vurguladı.

NECLA DALAN/Vatan


Geri Dön