26 / 04 / 2024

Hakan Sin: Ayakçı emlakçılardan uzak durun!

Hakan Sin: Ayakçı emlakçılardan uzak durun!

Gayrimenkul alanında piyasanın 1 numarası olan Kocaeli Gayrimenkul'ün genç ve başarılı sahibi Hakan Sin, ayakçı emlakçılardan uzak durulması gerektiğini söyledi. Hakan Sin, 2004 yılında gayrimenkul sektörüne başladı.



Sakarya Üniversitesi Elektronik Bölümü mezunu olan Sin 'in asıl mesleği ise elektronik teknisyenliği. 

Evli ve bir çocuk babası olan Sin'in tek hayali, oğlunu geleceğin en iyi danışmanı olarak yetiştirmek. 

"Ben işimi severek ve isteyerek yapıyorum, oğlum da benim gibi bu sektörün en iyisi olacak" diyen genç iş adamı Hakan Sin, sektörle ilgili önemli bilgiler de verdi. 


Güler yüzü ve sıcak sohbetiyle samimi açıklamalarda bulunan Hakan Sin ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik... 

Hakan Bey, genç ve başarılı bir iş adamısınız. Sektöre nasıl adım attınız? 

-Hem para kazanıp hem dua alabileceğim en iyi meslek olarak gayrimenkul sektörünü seçtim. Beni bu işe iten, sürükleyen Murat Hamzaoğlu'na teşekkürü bir borç bilirim. 2004 yılında Kocaeli'nin ilk ve en genç gayrimenkul danışmanı olma unvanını kazandım. Bana bu konuda bu işin duayenleri, abilerim, saygıdeğer büyüklerim hepsi bildiklerini benimle paylaştı. Bu konuda bana bildiklerini öğreten Mehmet Aslan, Nejat Bayhan, Akıner Kocaer, Fatma Kanat ve Ertan Karakaş'a teşekkürlerimi sunuyorum. İşte bu isimlerin karışımından oluşan Hakan Sin, 2007 yılında Kocaeli halkı için Kocaeli Gayrimenkul'ü kurdu. Kocaeli'nin tüm ilçelerine dört hizmet aracı ve 8 danışmanımla hizmet vermekteyim. 2014'ün son çeyreğine geldiğimizde ise bu alandaki başarılarımdan dolayı genç yaşta yemin ederek bilirkişi oldum. Mesleğimin dışında Oyun Sahnesi Tiyatro Grubu'nda rol alıyorum. Yenidoğan Serdarspor'da da yöneticiyim. 

Başarılı iş adamı Hakan Sin, kendisine destek veren takım arkadaşlarıyla birlikte bu güne kadar önemli işler yaptı ve yapmaya devam ediyor. 


REKLAM ÇOK ÖNEMLİ 

Gayrimenkul satışları nasıl gerçekleşiyor? 

-Birçok genç kardeşimi bu konuda yetiştirdim. Artık bence Kocaeli halkının da genç, dinamik, işini severek yapan, bu işin okulunu okumuş, tozunu yutmuş kişilerle çalışmasını tavsiye ediyorum. Saygıdeğer halkımın gençlere destek olmasını ve kesinlikle sözleşmeli çalışmasını istiyorum. Bildiğimiz gibi birçok meslektaşımız ve franchising firmaları bile sözleşmesiz çalışıyor, bu yüzden meslektaşlarımızın arasında hep sorunlar yaşanıyor. Aslında herkes aldığı gayrimenkulün sözleşmesini yapsa bu sorunlarla karşılaşmayız. Herkesin sözleşmesini; güvendiği, çalıştığı iyi bir danışman, gayrimenkulünü en çok reklam yapacak olan firmayla yapmasını tavsiye ediyorum. İnanıyorum ki o zaman herkesin gayrimenkulü satışı daha kolay olacak. 

? Hangi alanlarda hizmet veriyorsunuz? 

-Firma olarak reklama çok önem veriyoruz. Bizim Kocaeli ailesinin firmamızın kuruluşunda reklam konusunda çok büyük desteğini gördüm. Şuanda yerel gazetelerde, dergilerde, televizyonlarda, radyolarda, mağazalarda, internette, sitelerimizde, şehir içi otobüslerinde ve daha aklıma gelmeyen birçok yerde reklamımız mevcut, vermeye de devam ediyoruz. 'Bizim reklama ihtiyacımız yok' diyen firmalara da gülüyorum. Dünyaca ünlü markalar reklam verirken bizlerin vermemesi bence anormal olur. Kocaeli'de gayrimenkul danışmanlığı, yatırım danışmanlığı, kredi danışmanlığı ve hukuk danışmanlığı konusunda hizmet veriyoruz.Gayrimenkul danışmanlığı yaparak taşınmayan tüm mülklerin satışı ve pazarlaması konusunda 10 dalda reklam vererek, en kısa zamanda satışını gerçekleştiriyoruz. Paranızı en iyi şeklide değerlendirmek ve yükseltmek için gayrimenkulleri değerinden düşük alarak değerinde satarak hizmet vermekteyiz. Parasını bankada ya da farklı kuruluşlarda tutmak istemeyen vatandaşlar, paralarını gayrimenkule yatırarak kira getirişi elde edebilir. Müşterilerimize anlaşmalı olKocaeli Gayrimenkul'ün sahibi genç, dinamik ve başarılı girişimci Hakan Sin, sektöre dair önemli bilgiler ve tüyolar verdi. Tecrübeli bir ekiple çalışan Sin, ayakçı emlakçılardan uzak durulmasını önerdi. 

duğumuz bankalardan konut kredisi kullanarak en düşük faiz oranıyla masrafsız kredi almasına öncülük ediyoruz. Günümüzde kredi çeken müşterilerimizin banka experleriyle yaşadıkları sorunları çözmekte ve experleri verilecek kredi fiyatı konusunda doğru yönlendiriyoruz. Ayrıca Kocaeli'de bulunan hisseli gayrimenkullerin hissesinin çözülmesi, ortaklığın giderilmesi, tapudaki yanlışlıkların giderilmesi, kira ödemeyen kiracıların tahliye ve diğer işlemleriyle ilgili gayrimenkul hukuku içerisine giren tüm hukuki sorunları çözümlemek için çalışıyoruz. Bu kapsamda firmamızın kurulduğu günden beri çalıştığı avukat Serdar Önür ve ekibine teşekkür ediyorum. 


KAPIMIZ GENÇLERE AÇIK 

Mesleğinizin beğenmediğiniz yanları var mı? 

-Kocaeli Gayrimenkul olarak yurt dışındaki gurbetçi vatandaşlarımızın Kocaeli'deki mülklerinin kira takiplerini ve yapacakları yatırımlarını gerçekleştiriyoruz. Yurt dışındaki gurbetçi vatandaşlarımızın bu konuda her türlü işlerini hallediyoruz. Profesyonel ekibimizle bu işleri en iyi anlamda gerçekleştiriyoruz. Bazı meslektaşlarımız ayakçı emlakçılardan yakınıyor. Fakat aslında ayakçı emlakçıları ortaya çıkartan bizzat kendileridir. Bizim meslektaşlarımız onlarla çalışmasa bu sorun ortadan kalkar. Biz, bırakın ayakçıyla çalışmayı emekli bir insanı bile danışman olarak bünyemizde bulundurmamaya çalışıyoruz. Tek amacımız, gençleri bu dalda yetiştirip önlerini açmak. Sizlerin aracılığıyla söylüyorum ki 'gerçekten ben de bu işi meslek olarak yapmak istiyorum' diyen tüm kardeşlerimizi biz yetiştirmeye hazırız. Zamanında bize bildiklerini veren büyüklerimizi biz de genç kardeşlerimize vermeye hazırız. 

Gayrimenkul çalışmalarınız nasıl gidiyor? 

-Bizim portföyümüz, tüm işini ciddi yapan meslektaşlarımıza açık. Ortadaki pastayı tek başımıza değil, paylaşarak yemeyi tercih ediyoruz. Biz bugünlere böyle geldik, bundan sonra da bu iş böyle devam edecek. Kocaeli'de birçok inşaat projesinin satışını gerçekleştirdik, inşaat projesi yapan müteahhitlerimizin satışlarını gerçekleştirmek için hazırız. Şuanda Bahçecik Vivera Evleri ve Kocaeli'de yeni başlayan Elya A.Ş. firmasının yaptığı ve yapacağı gayrimenkullerin satış temsilciliğini yapıyoruz. Elya güvencesiyle Yuvacık'ta başlamış olan dairelerimiz, Kocaeli haklı için satışa sunuldu. 


Bizim Kocaeli


Geri Dön