25 / 04 / 2024

Hakan Tütüncü: 17 bin tapu verdik!

Hakan Tütüncü: 17 bin tapu verdik!

Kepez Belediye Meclisi, 2014'ün ilk toplantısında 18 gündem maddesini görüşerek karara bağladı. Hakan Tütüncü başkanlığında gerçekleşen mecliste, belediyenin 2013 yılı faaliyetlerini inceleyecek olan Denetim Komisyonu üyelikleri için seçim yapıldı.



Kepez Belediye Meclisi, 2014 yılının ilk toplantısında 18 gündem maddesini görüşerek karara bağladı. Başkan Hakan Tütüncü başkanlığında gerçekleşen mecliste, belediyenin 2013 yılı faaliyetlerini inceleyecek olan Denetim Komisyonu üyelikleri için seçim yapıldı. Gizli oy, açık tasnifle yapılan seçimde 5 kişilik komisyon üyeliklerine, Ak Parti'den İsmail Hayyar, Mehmet Yarbaş, Dilaver Tanık, CHP'den Neslihan Gülel ve MHP'den Adem Çelik seçildi. Ocak ayı olağan meclis toplantısında, Kepez Belediye Meclisi'nin 2014 yılı içerisindeki bir aylık tatil süresinin Temmuz ayı olması da oybirliği ile belirlendi. 


ÜÇ MAHALLEYE TAPU MÜJDESİ

Başkan Tütüncü, MHP Grup sözcüsü Mustafa Reşat Oktay'ın, 2981 sayılı yasaya göre kaç hak sahibine tapu verildi, sorusu üzerine tapu tahsisi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Tütüncü, konuyla ilgili şunları söyledi: "Sütçüler bölgesinde ve imara uygun yapılaşması tamamlanan mahallelerde, 2981 sayılı yasaya göre hak sahiplerine tapu tahsisleri yapıldı. 

Ancak 2B probleminden dolayı bazı mahallelerde 2981 sayılı yasaya göre hak sahiplerine tapu tahsisi yapamıyorduk. 2B'nin çözümüyle birlikte bu mahallelerimizde de 2981 sayılı yasaya göre hak sahiplerine tapularını vereceğiz. Emlak ve İstimlak Müdürlüğümüz, Erenköy, Çamlıbel ve Göçerler mahallelimizde ilgili yasaya göre 405 hak sahibine tapu tahsisi yapılmasıyla ilgili çalışmaları tamamladı. Tahsis kararını alması için de konu, belediye encümenine havale edildi. Bu bölgede önümüzdeki günlerde hak sahiplerine tapularını vermeye başlayacağız.


17 BİN TAPU TAHSİSİ YAPILDI

Kepez'in mülkiyet problemlerinin çözümü noktasında ciddi bir mesafe aldıklarım anımsatan Tütüncü, "Her geçen günle birlikte Kepez'in mülkiyet problemi ortadan kalkıyor. Avni Tolunay, Duraliler gibi mahallelerimizde, imar planları yapılamadığından ne 2981 sayılı yasaya ne de 4706 sayılı yasaya göre hak sahiplerine tapu tahsisi yapamıyoruz. Yine devri beklenen ya da üzerinde dava olan Vakıf parselleri var. Örneğin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde Vakıf parselleriyle ilgili 15 yıldır süren kadastroya ilişkin davalar var. Bu davalar sonuçlanmadan belediyenin Takas Yasası ile Vakıf parselini mülk edinmesi mümkün olmuyor. Dönemimizde 17 bin tapu verdik. Bu ciddi bir sayıdır. Devam eden mülkiyetle ilgili problemleri de kısa bir sürede çözmek için çalışmalarımız sürüyor." ifadesini kullandı. 


100 BİN M2'LİK REKREASYON ALANI 

Kepez Belediye Meclisinde, Zeytin Park A.Ş.'nin Vakıf Çiftliği ile ilgili talep ettiği imar düzenlemesi çalışması da görüşüldü. Oy birliği ile kabul edilen düzenleme sonrası konuşan Tütüncü, girişimleri sonucu kentin akciğeri olarak kalmasında katkısı olduğu Vakıf Çiftliği ile ilgili Antalyalılara güzel bir müjde verdi. Başkan Hakan Tütüncü, "Antalya Ticaret Borsası, bu alanı kiralama yöntemi ile Vakıflar İdaresinden almıştı. Memnun da olmuştuk. Kamu kurumu niteliğindeki bir sivil toplum kuruluşunun bu cilanı kiralaması sevindirici bir gelişmeydi. Daha sonra Zeytin Park A.Ş. kuruldu. Kepez Belediyesi'nin bu şirkette yüzde 10 hissesi bulunuyor. Elbirliği ile burada bir takım adımların atılabileceği noktasında çok ciddi umutlar doğmuştu. 

Ancak bugüne kadar somut adımlar atılamadı.Kepez Belediyesi olarak, Zeytin Park A.Ş'nin yönetimine bir teklifte bulunduk. Bir peyzaj düzenlemesi için (herhangi bir yapıdan bahsetmiyorum) 100 bin m2'lik bir alanın tahsisini talep ettik. Projeyi de hazırladık. Talebimiz olumlu karşılandığı takdirde Antalya'da bir marka olacak bir rekreasyon çalışmasını Vakıf Çiftliğinde yapmak istiyoruz. Bu çalışma aynı zamanda marka yönüyle de bütün Türkiye'nin dikkatini çekecektir. Bu meclis toplantımızda, Zeytin Park A.Ş.'nin imar düzenlemesi talebini ivedi bir şekilde görüştük ve karara bağladık. Aldığımız bu kararla, 2 bin 800 dönümlük bir alam kente kazandırabilirsek Antalya için çok şahane iş yapmış oluruz." dedi. 


Antalya Hilal


Geri Dön