25 / 04 / 2024

Hakan Tütüncü: Antalya altın çağını yaşıyor!

Hakan Tütüncü: Antalya altın çağını yaşıyor!

Kepez Belediye Başkanı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez'in Antalya'nın arka bahçesi olmaktan kurtulduğunu ve altın çağını yaşamaya başladığını söyledi.



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İbrahim Okumamış ile Dokuma Park'ta bir araya geldi ve ilçenin dünü, bugünü ve geleceğine dair her şeyi anlattı. Atıl vaziyetten kurtardığı Dokuma Fabrikası'nın parka dönüştürülen bölgesinde kuş ve çocuk sesleri arasında sohbet ettiğimiz Başkan Tütüncü'nün gençliği ve dinamikliği her sözcüğüne yansıyor. 


70 PROJESİ VAR 

"Bu dönem 7'den70'e 70 projemiz var. Şu an itibariyle vaat ettiğimiz 70 projenin 30'dan fazlasını ya başladık ya tamamladık" diyen Başkan Tütüncü, "Bununla beraber ekstra yaptığımız çalışmalar da var. 2009'da göreve geldiğimizde özellikle Kepez'e yüksek bir vizyon çizmiştik. İlk dönemimizde 41 projenin çok daha fazlasını, 60'ın üzerinde projeyi gerçekleştirmiştik. Temel hedefimiz şu, Kepez'e bir şehir kimliği kazandırırken, ayrıca burada yaşayan insanların da şehre ait olmalarını, burada yaşamalarından mutlu olacağı bir şehri hayata geçirmekti. Belediyeciliğimizin temelinde insanın huzur ve mutluluğu var. İkinci dönemimizde en önemli projelerimizden biri Dokuma'nın halkla buluşturulması, halka açılması oldu" dedi. 


KÜLTÜRE YATIRIM 

Göreve geldiği 2009 yılında 'Kepez'i bir gençlik, eğitim, spor, kültür ve sanat kenti haline getirmeliyiz' vizyonunu ortaya koyduklarının altını çizen Başkan Tütüncü, "Bunun için elbette bir takım fiziksel yapılara ihtiyaçlar var. Kültür merkezlerini meydana getirmeden, Kepez'i bir kültür kenti haline getiremezsiniz. Kepez'de bugün 9'u kapalı olmak üzere kültür ve sanat etkinliği yapılan 15 mekan var" diye konuştu. "Devletimizle el vererek bunları yaparken belediyemizin hayata geçirdiği eğitim projelerimiz var" diyen Kepez Belediye Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü: "Semt konaklarında, eğitim merkezlerinde, bilgi evlerinde gençlerimiz, çocuklarımız daha güçlü yetişsinler, daha güçlü şekilde geleceğe taşınsınlar diye hazırladığımız eğitim programları var. Ayrıca bedenen sağlıklı nesiller olmasını sağlayacak spor eğitimlerimiz var. Biz bunlara da çok büyük enerji harcıyoruz. Belediyecilik sadece yol yapmak, bina yapmak değil. Belediyeciliğin özünde insanların gönüllerini kazanabilmek, sağlıklı ve mutlu bir şehirde yaşatabilmek. Merkeze insana alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun için de bir yandan maddi yatırımlar, diğer taraftan bu maddi yatırımları anlamlı kılacak sosyal projelerin üretilmesi gerekiyor. Bunları yapıyoruz." 


SPORU HALK YAPMALI 

Bir dönem kentin Harlem'i olarak gösterilen Kepez artık günümüzde tam bir spor merkezi olarak görülüyor. Bu noktada Hakan Tütüncü haklı bir gururu yaşadıklarını belirterek sporla ilgi gelişmeleri şöyle özetledi: "Özellikle sporda büyük sıçrama yaşadık. İftiharla söylüyorum. Göreve geldiğimizde birinci ligde mücadele eden bir basketbol takımımız vardı. Buna çok ciddi bütçeler ayrıldığını ve bunun doğru olmadığını gördük. 'Belediyenin asıl olan halka dönük spor yaptırmasıdır' dedik ve radikal bir karar aldık. Oraya yapacağımız harcamanın çok daha azıyla, çok daha fazla hemşerimize spor yaptırıyoruz. Amatör sporlara yoğunlaşan bir anlayışı ortaya koyduk. Amatör liglerde mücadele eden takımlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız için bu şehrin okullarında okuyan çocuklarımız için çok ciddi manada örnek niteliği taşımaktadır ve onları spor yapmaya yönlendirmektedir. Buradan iki fayda doğuyor: İlki spor alt yapısına büyük destek vermiş oluyoruz. Adeta ilçemiz bir sporcu fabrikasına dönmüş oluyor. İkincisi gençlerimizi sosyal açıdan, kültürel açıdan, iyi insan olma noktasında çeşitli meziyetlerle donatıcı çalışmalar yapması. Bunun da çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Yaklaşık 7 bin kişiye spor yaptırıyoruz. Bunların yaklaşık 5 binden fazlası ilk ve ortaokul çağındaki çocuklarımız, geriye kalanı da kadınlarımız. Vaktiyle bir basketbol takımımıza harcadığımız paranın dörtte biri hatta neredeyse beşte biriyle 7 bin vatandaşımıza spor yaptırıyor olmamızla gurur duyuyoruz." 


TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDU 

Türkiye'ye örnek olacak bir projeye imza attıklarını anlatan ve bu projelerinin TFF'den destek aldığını söyleyen Tütüncü, "Her yıl 16-20 bin çocuğumuzu taramadan geçirdik, futbola yetenekli olanlarını bir tarafa koyduk, seçtik. Geçen yıl bin 160, bu yıl 560 yetenekli çocuğumuzu tespit ettik. Onlara nitelikli ortamlarda kaliteli uzmanlarla spor eğitimi veriyoruz. Onların hepsi iyi futbolcu ve iyi takımlarda oynayan sporcular olmayacaklar. Hedefimiz zaten bu değil. Biz onların eğitimleriyle, sosyal hayata kazandırılmalarıyla ilgili de çalışmalar yapıyoruz. Onların her birinin iyi birer insan ve vatandaş olması bizim temel hedefimiz. Sporu da gençlerle iletişim kurmakta bir vasıta olarak kullanıyoruz. O gençlerimiz, hem spor eğitimi, hem psikolojik destek, hem değerler eğitimi alıyorlar. Çocuklar gezilerle hiç görmedikleri yerleri görüyor. Denizi görmemiş çocuklarımız var. Onlara şehri gezdiriyoruz" diye konuştu.


KEPEZ MODELİ 

Yaptıkları çalışmalarla 'Milli Takım için Kepez'den sol bek çıkarabilecek misiniz' diye sorduğum Tütüncü, "Ben buna inanıyorum ki Kepez'den iyi bir sol bek de iyi bir kaleci de iyi bir forvet de çıkacak. Altyapıya belediyeler önem vermezse kim verecek? Bu düşüncemizi Rasim Kara hocamızla görüştük. Rasim Kara hoca buraya geldi ve inceledi. TFF yaptığımız çalışmayı Türkiye'de model olarak aldığı 4 proje arasına aldı, adına da Kepez Modeli dediler. Yaptığımız işin doğruluğunun kanıtı bu" dedi. 


KEPEZ DEVLET HASTANESİ

Eğitimde ve sporda merkez konumuna gelen Kepez artık sağlıkta da en önemli merkez haline geliyor. Başkan Tütüncü bu konuyu da şöyle anlatıyor: "Sağlığın da merkezinin Kepez olabileceğini ortaya koyduk. Merkezi idarenin de dikkatini çekelim dedik. Bir zafer abidesi olarak gördüğümüz eser, hükümetimizle işbirliğinde hayata geçirdiğimiz Kepez Devlet Hastanesi. Bu hastane Türkiye'nin ilk akıllı hastanesi olma özelliğine sahip. Bu hastane çığır açtı. Peşi sıra yeni bir yatırım daha yükseliyor. Antalya'nın Onkoloji Hastanesi de Kepez'de açılacak. Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesi de Kepez'e geliyor. Birbirinden nitelikli özel sağlık kuruluşları da Kepez'de yükseliyor. Şimdi Şehir Hastanesi de Kepez'e yapılıyor. Biz belediye olarak o yatırımların önünü açmasaydık bu tesislerin buraya yapılması mümkün olmayacaktı." 


GENÇLER ÖNEMLİ

Yapılan çalışmalarda gençlere büyük önem verilen Kepez'de eğitim çalışmaları göze çarpıyor. Tütüncü bu bağlamda, "Eğitimle ilgili fiziksel yapı iyileştirildi. Çok nitelikli 50'ye yakın okul bölgemize kazandırıldı. Ağırlıklı bir kısmını da Milli Eğitim Bakanlığımız, bir kısmını belediyemiz, bir kısmını da hayırseverlerimiz yaptı. Varsak'ta 470 dönüm arazi içerisine yapılacak ve Türkiye'de ilk olacak eğitim kompleksi dikkat çekici bir çalışma olacak. 20 ayrı lise, 3 spor salonu, 2 kütüphane, sosyal tesisler bu komplekste olacak. Her gün 20 bin öğrenci gelip eğitim görecek. Mülkiyet ve imar sorunları konusunda sona yaklaşıldı" ifadelerini kullandı. 


ANTALYALILARA DOKUMA DAVETİ

Hem Kepezlilere hem de Antalyalılara büyük bir müjdeyi veriyor sohbetimiz sonunda Başkan Hakan Tütüncü. "Kepez'de deniz yok ama Kepez yüzme sporunun da merkezi oluyor" diyen Tütüncü, "Antalya'nın ilk ve tek olimpik yüzme havuzunu 2015'te biz açtık. Bir adım daha attık, spor kulübümüzde su topu ve yüzmeyle ilgili branş açıldı. Yüzme kurslarını çok daha nitelikli hale getireceğiz. Amatör branşta bir su topu takımımız da olacak. Dokuma'nın yanında açık semt yüzme havuzu yapıyoruz. Antalya'da açık havuzlar 8 ay kullanılabiliyor. Bu avantajı kullanacağız. Yüzmeyi mahallelere yayacağız. Denizimiz yok ama yüzmenin merkezi olacağız. 5 tane açık hava yüzme havuzu daha planlıyoruz. Artık yüzme bilmeyen kalmayacak, denizde boğulmalar azalacak" dedi ve bu yaz tüm aileleri Dokuma Park'a beklediklerini sözlerine ekledi. Hakikaten çimleri Antalya Arena Stadı'nın çimlerinden daha güzel olan bu parka Antalyalıların mutlaka gitmesi gerektiği görüşünü ben de onaylıyorum. 


ARTIK ARKA BAHÇE DEĞİL

Ve can alıcı bir bölümde "Kepez hala arka bahçe mi" diye bir soru sormaya yeltendim ama Başkan Hakan Tütüncü, "Geç bunu. Kepez Antalya'nın arka bahçesi olmaktan kurtuldu. Çevresindeki belediyelere örnek birçok projeyi sürdürüyor. İftiharla söylüyorum, ilk engelli ulaşımını, cami ve okulların temizliği ile ilgili uygulamayı biz başlattık. Hasta konuk evi uygulamamız, kent ormanı, öğrenci buluşmaları diğer belediyelere örnek oldu. Sadece alt yapıyla, fiziksel iyileştirmelerle, yatırımlarla mutlu olamayacağını gören dünyanın belediyecilik tecrübesi farklı alanlarla insanıyla farklı bir diyalog zemini oluşturma yolunu tuttu. Hayatlarına dokunma olgusunu ortaya çıkarttı. Akdeniz bölgesinde Kepez bu konuda çok örnek çalışmalar yaptı. Arka bahçe olma özelliğini bir kenara attı, modern örnek bir belediye haline geldi" ifadeleri ile Kepez'in altın çağını yaşamaya başladığını kaydetti


Sabah Akdeniz





Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Antalya'nın Kepez ilçesinde, Kepez Belediyesi'nin gerçekleştirdiği yatırımlarla değişim rüzgarları esiyor. İlçe, Türkiye'de ilk olan ve örnek gösterilen projelerle aydınlanıyor

Antalya'nın Kepez ilçesi Türkiye'nin ilk akıllı hastanesi, Antalya'nın ilk tam olimpik yüzme havuzu, yine Antalya'nın en büyük kongre merkezlerinden biri, spor sahaları, macera parkları, sinema salonları ve sağlık merkezleri gibi önemli yatırımlarıyla değişimi yaşıyor. 


VARSAK SİNEMA SALONLARI 

Kepezpark Varsak'ta Masal parkı ve Adnan Menderes Tam Olimpik Yüzme Havuzu'nun yanında yer alan sinema salonları, açılış için gün sayıyor. Salonların önünde fuaye, üst katında kafeterya türü 5 işletmenin de yer aldığı tesiste, iki adet 90 ve 2 adet 50 koltuklu sinema salonu yer alıyor. Yakında hizmete açılacak olan tesis, Antalya'nın ilk olimpik yüzme havuzu ve masal parkının yer aldığı kompleks içinde bulunuyor. 


KEPEZ BİLİM MERKEZİ 

Antalya Kepez Bilim Merkezi, Akdeniz bölgesinde ilk olacak. Tütüncü'nün çocuklara ve eğitime önemli bir hizmeti olan bilim merkezi, TÜBİTAK ve Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Dokuma Fabrikası binası içerisinde 8 bin metrekarelik bir alana kurulacak. 


KEPEZ PARK ORMAN 

Temeli atılan ve Expo 2016'ya yetiştirilmesi planlanan Kepez Park Orman, Antalya'ya yeni bir soluk getirecek. Kepez Park Orman, Orman Genel Müdürlüğü'nün, Fatih Mahallesi'nde Meşe Kapısı olarak bilinen ve içerisinde Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu'nun olduğu alanda ve belediyeye 29 yıllığına tahsis ettiği 228 bin metrekarelik alana yapılıyor. Projede; ATV Park, Paintball, Go-Kart alanı, denge parkuru, temalı park, basketbol - tenis sahaları ve çocuk oyun alanı, dönme dolap, biyolojik gölet, yürüyüş yolları, bisiklet parkuru, piknik alanları, manej ve kuş kafesi, organik pazar, kır lokantası gibi bölümler yer alacak. 


HASTA KONUK EVİ 

Kepez Belediyesi'nin, 2016'da sosyal belediyecilikte inşa edeceği bir proje de hasta ve hasta yakınları konuk evi olacak. Antalya'ya tedavi olmak amacıyla gelen ve kalacak yeri olmayan hastalar ve refakatçileri ücretsiz misafir edilecek. Kültür Mahallesi'nde, kiralık bir binada hizmet veren konuk evi, kalıcı bir binaya kavuşturuluyor. Yeni Doğan Mahallesi'nde inşa edilecek olan konuk evinde, kalacak yeri olmayan hastalar ve yakınları, otel konforunda ücretsiz olarak ağırlanmaya devam edecek. 


KEPEZ'İN GURURU DOKUMA PARK

Dokuma'nın halka açılması çalışmasının ilk etabı olan 70 dönümlük Kent Park'ı, ziyaretçilerle dolup taşıyor. 7'den 70'e her yaş grubu, yıllarca ne olacak endişesini taşıdıkları Dokuma'da, yeşil bir alana ayak basmanın huzurunu yaşıyor. Kepez Belediyesi tarafından inşa edilen ve maliyeti 1 milyon lira olan kent parkında; koşu yolu (1200 metre), yürüyüş yolu (1000 metre) 2 çocuk parkı (750 metrekare), 100 araçlık otopark, 12 kabinli tuvalet, açık hava spor aletlerinin olacağı 2 adet fitness park (350 metrekare), dinlenme alanları ile kır kahvesi ve büfe yer alıyor.


Sabah


Geri Dön