25 / 04 / 2024

Hakan Tütüncü: Kepez Altınova ticaret merkezi olacak!

Hakan Tütüncü: Kepez Altınova ticaret merkezi olacak!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Kepez'de yer alan Altınova Düden Mahallesi' nde bir araya geldiği vatandaşları, bölgenin imar meselesinin çözümünde gelinen son durumla ilgili bilgilendirdi.



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Altınova Düden Mahallesi'nde bir araya geldiği vatandaşlara, yaptıkları ve yapacakları hizmetleri anlattı. 

Altınova Düden Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Tütüncü, imar meselesindeki sıkıntılara rağmen Altınova'ya yaptıkları önemli hizmetler olduğunu, 2 yeni yol ve Hanımeli Sokak'taki kanalı taşıyarak yaptıkları cadde genişletme çalışmaları sayesinde, Kepez'e çok daha rahat ulaşım imkanı sağladıklarını söyledi. Bu hizmetlerin yeterli olmadığını belirten Başkan Tütüncü, yeterli hizmetlerin gelmesi için bir an evvel el birliğiyle imar sorununun çözülmesi gerektiğini vurguladı. 

Hep birlikte el ele yapacağız Başkan Tütüncü, hukuki engellerin kalkmasıyla yeniden başlattıkları imar uygulaması sayesinde, Altınova'nın yepyeni bir şehir ve Antalya'nın yepyeni ticaret merkezi olacağını dile getirerek, " Altınova'da çok güzel yerleşim bölgeleri olacak. Yine tarım depolama tesisleriyle birlikte tarım alanlarında kalan Altınova'nın, yani imar alanının dışında kalan kısmında, çok daha ileri düzeyde tarım yapabilmesi için tesisler meydana getirmiş olacağız. Bu plan, aynı zamanda buranın sanayileşmesine, ticaret merkezi olmasına ve de aynı zamanda çok iyi bir tarım depolama alanı olmasına katkı verecek. Bu plan, şehrin hem tarımına hem ticaretine hem de şehirciliğine katkı sağlayacak bir plan. 


Dolayısıyla da bu planı bir an önce hayata geçirmemiz gerekiyor. Bunu da hep birlikte el ele yapacağız." dedi. 

Belediye olarak biz yaptık Tütüncü konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Keşke bu yargı olayları bizim önümüzü tıkamayıp, hızımızı kesmeseydi. Şu an itibariyle sorunlarımızı aşmış ve söylediğim tarzda bir şehirde yaşıyor olacaktık. Şu mutluluğumu da sizlerle paylaşmak istiyorum. 2009'da buralara geldiğimizde imar sorunlarını çözeceğiz demiştik. 30 seneden fazla süredir Altınova imar bekliyor. Altınova'da yapılan imar çalışmalarına baktığımız zaman çok defa paralar toplandı planlar yaptırıldı. Bu işin zahmetini çektiniz. Biz, beş yıl içerisinde yapmış olduğumuz bütün çalışmalarda hiç sizlere zahmet çektirmedik. 

Sizlerden bir kuruş para talep etmedik. Belediye olarak her şeyi biz yaptık." 


Antalya Akdeniz Güncel


Geri Dön