16 / 04 / 2024

Hakkari OSB için imar ve projelendirme aşaması başlıyor!

Hakkari OSB için imar ve projelendirme aşaması başlıyor!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde OSB kurulmasına ilişkin çalışmalar sürüyor. Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık başkanlığında valilik konferans salonunda "Organize Sanayi Bölgesi Kuruluş Toplantısı" düzenlendi. Toplantıda, çalışmalar hakkında konuşuldu...



Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde organize sanayi bölgesi (OSB) kurulmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık başkanlığında valilik konferans salonunda "Organize Sanayi Bölgesi Kuruluş Toplantısı" düzenlendi.

Hakkari OSB için imar ve projelendirme aşaması başlıyor!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde organize sanayi bölgesi (OSB) kurulmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; OSB'nin kentin gelişmesi, kalkınması ve ülke ekonomisine katkı sunulması açısından önemli bir yatırım olacağına dikkat çeken Akbıyık, şunları söyledi:

"Hakkari'de güzel hizmetler yapılıyor.  TOKİ  konutları bitti, anahtar teslimi başladı. Yine Yüksekova'da 700'e yakın polis lojmanı yapılıyor. İki yıl içinde yapılan 18 okul büyük oranda bitirildi. Sağlıklı Yaşam Merkezimiz, 112 Acil Servis istasyonları ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü hizmet binası bitirildi. Belediyeyle ilgili de güzel işler yapılıyor. Yüksekova'da şehir içi beton yol çalışması başladı. Diğer yatırımlar da gerek belediye gerekse de diğer ilgili kurumlarca hızlı şekilde yapılacak."

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Koca da sürecin işleyişne ilişkin bilgileri şu şekilde aktardı:

"Organize sanayi bölgesine tüzel kişilik kazandırarak imar ve projelendirme aşamasına geçeceğiz. Ardından bakanlığa kredi desteği için başvuracağız ve sağlanacak destekle OSB'nin yapım aşamasını başlatacağız." dedi.

Hakkari OSB için imar ve projelendirme aşaması başlıyor!

Toplantıya, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Duruk, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar ile bazı kurum amirleri katılım gösterdi.

Erciş OSB'de 1. etaptaki 27 parsellik bölüm tamamlandı!

Kayseri Sağlık OSB için Mustafa Varank'tan talimat!


Geri Dön