19 / 04 / 2024

Hakkari'deki 3 bin 200 konutun inşaatı tamamlandı!

Hakkari'deki 3 bin 200 konutun inşaatı tamamlandı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı Hakkari'de 6 bin konutun doğal gazla buluştuğunu, 3 bin 200 konutun da tamamlandığını söyledi.



Hakkari'de, şehir merkezine bağlı Geçitli ve Akkuş köyleri arasında mera ve yayla anlaşmazlığı nedeniyle 10 yıl önce bir kişinin ölümüyle başlayan husumet, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Hakkari Valiliğinin girişimleriyle son buldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, tarafların barıştırılması için Geçitli İlk ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen programa katılım gösteren Soylu, yaptığı konuşmada, hep birlikte hayırlı, güzel, hem Allah'ın emrini hem de Hz. Muhammed'in tavsiyelerini yerine getirmek için bir araya geldiklerini belirtti

"Bölgenin her noktasında huzur var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gece yarısı bu meseleyi konuştuğunu ve kendisinin de çok mutlu olduğunu dile getiren Soylu, şu şekilde devam etti: "Çok defadır Hakkari'ye gelip gidiyoruz. Çok yakın zamanda yine buralardaydık. Hakkari'yi, Yüksekova'yı, Şemdinli'yi her gün çok gelişmiş görmenin, devletimizin ortaya koyduğu yatırımlarla milletimizi daha çok huzurlu bulmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Buraya gelirken çocuklarımızla konuştuk. Kimi öğretmen, kimi pilot, mühendis, doktor olmak istediğini söyledi. Bir devletin şerefi 'ben ne olmak istiyorum diyen' evladının o isteğiyle onu buluşturabilmektir. Bugün şükürler olsun Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun her noktasında huzur var. OSB Hakkari'de ilk kez kuruldu. Doğal gaz geldi. 6 bin konut doğal gazla buluştu. 3 bin 200 konut tamamlandı Yüksekova'da. Devlet, bütün kollarıyla beraber burada hizmetine, yatırımına devam ediyor. Yüksekova havalimanında Sayın Cumhurbaşkanımızın, orada çalışanların çektiği eziyeti hepimiz biliyoruz. Defalarca bombalar, roketatarlarla tacizler oldu. Devam ediyor muyuz, ediyoruz. Derecik, buradan 230 kilometre, Kuzey Irak'ın sınırı. Orada devlet hastanesinin yüzde 95 bitti. Yetti mi? Hayır. Sırtını dönen bir devlet değil, tam tersi kucaklayan, işin farkında olan ve Türkiye'nin en ücra köşesi olan Derecik'e kadar uzanan bir devlet. Yüksekova'da 75 yataklı hastanenin yüzde 75'i tamamlandı. Kayak Merkezi'ne gittim geçen kış. Şimdi 3500 metreye pisti çıkarıldı. Önemli bir turizm merkezi oldu. Yaklaşık 120 kişilik bir otel yapılıyor. "

 


Geri Dön