26 / 04 / 2024

Hakkı Saruhan Oluç: Kanal İstanbul için finansman bulmakta zorluk çekiliyor!

Hakkı Saruhan Oluç: Kanal İstanbul için finansman bulmakta zorluk çekiliyor!

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuştu. Oluç, Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin kapsamında Kanal İstanbul Projesi'nin finansmanı için düzenlemelerin de bulunduğunu söyledi...



HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, mecliste düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Oluç, toplumun büyük bir kesiminin Kanal İstanbul Projesi'nin yanlış bir proje olduğunu düşündüğünü dile getirdi. İktidarın, bu proje için iç ve dış finansman bulmakta zorlandığını belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde, Kanal İstanbul Projesi'nin finansmanı için düzenlemelerin de yer aldığını vurgulayan Oluç, "Kitle finansmanı yaratmak istiyorlar. Yani teklifle birlikte büyük projelere yurttaşların ortak olması sağlanabilecek. Böylece, kaynak bulmakta zorlanan iktidar, kamusal rıza sorunu meselesini de aşmış olacağını düşünüyor. İktidar aslında Kanal İstanbul'da kendi günahlarına halkı alet etmeye çalışıyor. Kitle finansmanı düzenlemesi esas itibarıyla günahına ortak etme projesidir." şeklinde konuştu.

Oluç, Türkiye Varlık Fonuna sınırsız borçlanma yetkisi verilerek Kanal İstanbul Projesi'nin de finansmanına destek sağlanmak istendiğini belirtti. 

Kanal İstanbul metro projelerine engel oluyor mu?

Kanal İstanbul şehrin çevresel sigortası olacak!


Geri Dön