25 / 04 / 2024

Haliç Tersanesi’ne beton santrali açıklaması!

Haliç Tersanesi’ne beton santrali açıklaması!

Bazı basın yayın organlarında 'Haliç Tersanesi’ne beton santralı' adı altında yayınlanan haberler üzerine Haliç Altın Boynuz Turizm Yatırım Şirketi açıklama yaptı.



Son günlerde basında çıkan “Haliç tersanesine beton santrali yapıldığına” dair haberlerle ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur.


Söz konusu alan, “Haliç Yat Limanı ve Kompleksi” adı altında Yap-İşlet-Devret modeli ile 02.07.2013 tarihinde SEMBOL ULUSLARARASI YATIRIM TARIM PEYZAJ İNŞ. TURZ. SAN. TİC. A.Ş.-FİNE OTEL TURİZM İŞLETMECİLİK A.Ş.-EKOPARK TURİZM İNŞAAT SAN. TİC. A.Ş.tarafından oluşturulan konsorsiyum adına ihale edilmiş, ihalenin kesinleşmesini takiben 25.09.2013 tarihinde de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile sözleşme imzalanmıştır. Bilahare, proje alanı 08.11.2013 tarihinde teslim edilmiştir.


Haberlere konu beton santrali, her ne kadar maksatlı olarak konsorsiyum ile ilişkilendirilmeye çalışılmakta ise de, proje ihale edilmeden önce yapımına başlanmış olan ve proje alanı dışında kalan tünel inşaatını gerçekleştiren müteahhit firma tarafından kurulmuş olup, konsorsiyum ile doğrudan ya da dolaylı hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.


Halihazırda proje alanında, yasal düzenlemelere uygun olarak rölöve ve restitüsyon çalışmaları yürütülmekte olduğundan konsorsiyum tarafından hiçbir inşaat faaliyetinde bulunulmamaktadır.


Yeni Akit


Geri Dön