28 / 03 / 2024

Haliç'in silueti gelişmeli!

Haliç'in silueti gelişmeli!

Karaköy ve Kağıthane'de son 10 yılda yaşanan büyük değişim ve gelişimin Haliç içinde gerçekleşmesi isteniyor. Bölge akşam saatlerinden aydınlatma olmadığı için ıssız adaya dönüşüyor.



İstanbul'un  en önemli ticaret merkezlerinden Karaköy ve Kağıthane hattında son 10 yılda yaşanan değişim hızla devam ediyor. Atatürk Köprüsü'nden başlayıp Sadabad'a kadar uzanan sahil şeridinde birçok tarihi mekânın yanı sıra dev kongre merkezi, lüks oteller, üniversiteler, sosyal tesisler sıralanıyor. Gündüz saatlerinde milyonlarca insanın geçiş yaptığı bölge akşam saatlerinden itibaren ıssız bir adaya dönüşüyor. Bunun temel nedeni ise aydınlatmanın hemen hemen hiç olmaması. 


HALİÇ PLATFORMU SUS PUS 

Bölgedeki dönüşüme öncülük eden kurum ve kuruluşların içinde yer aldığı Haliç Platformu'nun daha önceki yayınlara rağmen parmağını kımıldatmaması dikkat çekici. Üstelik bu platformda, bugüne kadar başkanlıkta birden fazla dönemle, hizmetlerinde kusur etmemeye çalışan ve 'Bizler İstanbul aşığıyız, İstanbul bizim gözbebeğimiz' diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın yanı sıra bölgede yatırımları ve projeleri bulunan 30'dan fazla şirket temsil ediliyor. 


MİPİM'DE HALİÇ'İN ADI YOK! 

Fransa'nın Cannes kentinde 14-17 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek Uluslararası Yatınm ve Emlak Fuarı MIPIM'de 'İstanbul: İki Kıta Tek Şehir' sloganı ile temsil edilecek 90 ülkeden global yatırımcılara kapısını açacak olan dev çadırda İstanbul'un gayrimenkul potansiyelinden söz edilirken Balat, Sütlüce ve Sadabat gibi en değerli semtlerin yer aldığı Altınboynuz'un adının anılmaması büyük bir eksiklik olacak Gayrimenkul uzmanlan, Haliç'in böylesine dev organizasyonlarda yok sayılmasının Altınboynuz algısına gölge düşüreceğini dile getiriyor. 


HALİÇ'İN DEĞERİ VURGULANMALI 

Özellikle Sütlüce sakinleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Beyoğlu Belediyesi'nin Taksim ve çevresi başta olmak üzere Piyalepaşa ile Okmeydam'na verdiği önemi Haliç bölgesine de vermesini istiyor. Vatandaşlar, bölgedeki gayrimenkul değer artışlarından öte Eyüp Sultan ile Haliç Köprüsü paralelinde Kasımpaşa'ya kadar uzanan sahil kesiminde günlük hayata renk katacak, akşamlan ışıl ışıl olacak bir bölgede yaşamanın özlemini yaşıyor. Çevre esnafı ise "İstanbul'un sistemli bir aydınlatma ile eşsiz gündüz görüntüsünün geceleri de ortaya çıkartılıp değerinin vurgulanması gerekiyor. Bu durum hem Haliç'e kıyısı olan semtlerde oturanlann sahiplenme duygusunu kabartırken, hem de turizm açısından şehrimize artı değerler kazandıracaktır" diyor.


Dönüşüm hızlanıyor 

Beyoğlu'nun Haliç'e kıyısı olan en değerli semti olan Sütlücede dönüşüm süreci hız kazandı Bölgenin tarihi yarımadaya olan yakınlığı ve farklı bağlantı yolları üzerinde olmasından dolayı cazibesini katlayacağını dile getiren ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan,"Son beş yılda emsal teşkil edebilecek kentsel dönüşüm projeleri (Eski İstanbul elektrik santrali, Haliç sütlüce kongre merkezi, Feshane Fuar Kongre Kültür Merkezi) ile yeni bir yüze kavuştu. Bu değişim ile bölgede satış oranlarında yüzde 36 oranlarında seyreden artışlar oldu"dedi. 



Güneş


Geri Dön