20 / 04 / 2024

Halk Varlık Kiralama 4 milyar TL kira sertifikası ihraç edecek!

Halk Varlık Kiralama 4 milyar TL kira sertifikası ihraç edecek!

Halk Varlık Kiralama 4 milyar TL ile sınırlı olarak satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesine ve buna ilişkin olarak ilgili makamlara başvurularak gerekli izinlerin alınmasına karar verildi... 



Halk Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kira sertifikası ihracına ilişkin yönetim kurulu kararı alınması hakkında açıklama yaptı.

Halk Varlık Kiralama, Türkiye Halk Bankası'nın fon kullanıcısı ve/veya kaynak kuruluş olarak yer alacağı, izahnamenin ilk yayımlandığı ve/veya ihraç belgesinin onaylanmasının kararlaştırıldığı SPK karar tarihinden itibaren bir yıl içinde, çeşitli vadelerde ve Tebliğ'de öngörülen kira sertifikası tür ve sözleşmelerine dayalı olarak veya bunların birlikte kullanılması suretiyle; halka arz edilmeksizin tahsisli olarak ve/veya nitelikli yatırımcılara satılması yöntemiyle, 4 milyar TL ile sınırlı olarak satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesine ve buna ilişkin olarak SPK ve diğer ilgili makamlara başvurularak gerekli izinlerin alınmasına oybirliği ile karar verildi. 

Halk Varlık Kiralama'nın KAP açıklaması:
21.05.2018 tarihinde gerçekleştirilen Halk Varlık Kiralama A.Ş. Yönetim Kurulu Toplantısı'nda;

Sermaye Piyasası Kurulu ("SPK") tarafından 07.06.2013 tarihli 28670 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kira Sertifikaları Tebliğinin (III-61.1) ("Tebliğ") 10. Maddesinin 3. Fıkrası çerçevesinde, Türkiye Halk Bankası A.Ş'nin ("Kaynak Kuruluş/Fon Kullanıcısı") fon kullanıcısı ve/veya kaynak kuruluş olarak yer alacağı, izahnamenin ilk yayımlandığı ve/veya ihraç belgesinin onaylanmasının kararlaştırıldığı SPK karar tarihinden itibaren bir yıl içinde, çeşitli vadelerde ve Tebliğ'de öngörülen kira sertifikası tür ve sözleşmelerine dayalı olarak veya bunların birlikte kullanılması suretiyle; halka arz edilmeksizin tahsisli olarak ve/veya nitelikli yatırımcılara satılması yöntemiyle, 4.000.000.000.-TL (DörtmilyarTürkLirası) ile sınırlı olarak satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesine ve buna ilişkin olarak SPK ve diğer ilgili makamlara başvurularak gerekli izinlerin alınmasına oybirliği ile karar verilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.


Geri Dön