25 / 04 / 2024

Halk Varlık Kiralama 500 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek!

Halk Varlık Kiralama 500 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek!

Halk Varlık Kiralama tarafından 500 milyon TL ile sınırlı olarak satılmak üzere yurt içinde kira sertifkaları ihraç edilmesine karar verildi...



Halk Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kira sertifikası ihracına ilişkin yönetim kurulu kararı alınması hakkında açıklama yaptı.

Halk Varlık Kiralama tarafından halka arz edilmeksizin tahsisli olarak ve/veya nitelikli yatırımcılara satılması yöntemiyle 500 milyon TL ile sınırlı olarak satılmak üzere yurt içinde kira sertifkaları ihraç edilmesine karar verildi.

Halk Varlık Kiralama'nın KAP açıklaması: 
30/04/2019 tarihinde gerçekleştirilen Halk Varlık Kiralama A.Ş. Yönetim Kurulu Toplantısı'nda; 1. Şirketimizce, Sermaye Piyasası Kurulu ("SPK") tarafından 07.06.2013 tarihli 28670 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Kira Sertifikaları Tebliği'nin (III-61.1) ("Tebliğ") 10. Maddesinin 3.Fıkrası çerçevesinde, Superonline İletişim Hizmeleri A.Ş.'nin ("Fon Kullanıcısı") Fon Kullanıcısı olarak yer alacağı, izahnamenin ilk yayınlandığı ve/veya ihraç belgesinin onaylanmasının kararlaştırıldığı SPK karar tarihinden itibaren 1 yıl içinde, çeşitli vadelerde ve Tebliğ'de öngörülen kira sertifikası tür ve sözleşmelerine dayalı olarak veya bunların birlikte kullanılması suretiyle; halka arz edilmeksizin tahsisli olarak ve/veya nitelikli yatırımcılara satılması yöntemiyle 500.000.000.-TL (BeşyüzmilyonTürkLirası) ile sınırlı olarak satılmak üzere yurt içinde kira sertifkaları ihraç edilmesine, 2. Kira sertifikalarının satış yöntemine, her bir tertibe ilişkin kira sertifikasının türüne, dayanak sözleşmelerine, hüküm ve koşullarına, fiyatlamaya ilişkin esaslara, vadesine, toplamda yukarıda belirtilen tutar ile sınırlı olmak üzere satış miktarına, satış şekline, ve ihraca esas olacak varlıklara karar verilmesi; ihraca ilişkin gerekli hazırlıklraın yapılması; ihracın gerçekleştirilmesine yönelik olarak Fon Kullanıcısı'ndan varlık ve hakların devralınması, bu varlık ve hakların Fon Kullanıcısı'na kiralanması ve Şirketimiz adına yönetilmesi ve kira veya yönetim süresi sonunda Fon Kullanıcısı'na devredilmesi ve ihracın gerçekleştirilmesine yönelik olarak emtia borsalarında emtia alımı yapılarak Fon Kullanıcısı'na satılması dahil her türlü tasarruf işleminin yapılması ve bu konulara ilişkin vekalet verilmesi; kira sertifikası ihracına ilişkin izahname, sirküler, ihraç belgesi ve teminat sözleşmeleri dahil tüm sözleşme ve belgelerin ve bunlarda yapılabilecek değişikliklerin tanzim ve imzası; kira sertifikasına ilişkin fiyatlama ve esasların tespiti; ihraçla ilgili SPK, Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş., Borsa İstanbul A.Ş., İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. ve diğer ilgili makamlara gerekli başvuruların yapılması; varlık ve haklardan elde edilen gelirlerin vadesinde kira sertifikası sahiplerine ödenmesi de dahil olmak üzere ihraca ilişkin diğer tüm şartlara ve detaylara karar vermek, Fon Kullanıcısı, aracı kurumlar ve diğer danışmanlar ile görüşmeler yapılması ve bunların belirlenerek sözleşme imzalanması ve kira sertifikası ihraçları ile doğrudan ve/veya dolaylı olarak ilgisi olan yukarıdaki konularla sınırlı olmaksızın her türlü iş ve işlemleri yürütmek, yukarıda belirtilem konularla ilgili her türlü değişikliği yapmak ve yukarıdaki konularla ilgili vekalet vermek üzere en az birisi Şirketimiz Yönetim Kurulu Üyesi olmak üzere, Şirketimiz imza yetkililerinden herhangi ikisinin birlikte hareket etmek üzere yetkilendirilmesine, oybirliği ile karar verilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.


Dosya için tıklayın


Geri Dön