27 / 04 / 2024

Halkalı-Gebze Banliyö Hattı 29 Ekim 2018'de açılacak!

Halkalı-Gebze Banliyö Hattı 29 Ekim 2018'de açılacak!

Halkalı-Gebze arasını 105 dakikaya indirecek olan Halkalı-Gebze Banliyö Hattı, 29 Ekim 2018'de hizmete açılacak. Bbanliyö hattının yeniden açılabilmesi için sürdürülen çalışmalarda rayların döşenmesine başlandı.



Halkalı-Gebze Banliyö Hattı'nın açılması merakla bekleniyor. 4 yıldır kapalı olan hat çalışmaları son sürat devam ediyor. Vatan Gazetesi muhabirlerinden İlker Akgügnör'ün haberine göre; Halkalı-Gebze Banliyö Hattı 29 Ekim 2018'de açılacak. Hat açıldıktan sonra 185 dakika olan Halkalı-Gebze arası 105 dakikaya inecek. 


İstanbul'un banliyö hasreti bitiyor

Artık çalışmalarda sona gelinen Halkalı-Gebze Banliyö Hattı'n inşaatı geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından havadan incelendi. 


Marmaray'la birleşecek

İstanbul trafiğini hafifletecek olan Halkalı-Gebze Banliyö Hattı, Marmaray'la birleşecek. Hat açıldığında köprülerdeki trafik de rahatlayacak. 


İstanbul boydan boya...

Gebze-Söğütlüçeşme ve Halkalı-Kazlıçeşme hat kesimleri de inşaatı tamamlandığında Marmaray’a bağlanacak. Böylece Gebze-Halkalı arasında kesintisiz yolculuk yapılabilecek. 


Raylar döşeniyor direkler dikiliyor

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda Söğütlüçeşme'den başlayarak, ızıltoprak, Suadiye arası ile sonrasında Cevizli'den Kartal'a kadar birçok noktada raylar döşendi. Zemin düzenlenmesinin sona geldiği bölgelerde ise travers ve raylar döşenmeye hazır bir şekilde duruyor. Rayların döşeneceği yolların altyapısının yenilenmesi ve zeminin güçlendirilmesinin ardından, hattın üstüne trenleri çalıştıracak elektriği sağlayan katener direkleri dikiliyor.

 

Halkalı-Gebze Banliyö Hattı 29 Ekim 2018 de açılacak!


Günde 1.5 milyon yolcu

Halkalı-Gebze Banliyö Hattı'nın açılmasıyla birlikte; hatta 2-10 dakika arayla seferler yapılacak. Hattın tamamı 76.6 kilometre. Bu hattın 13.6 kilometresi Marmaray, 63 kilometresi ise banliyö kısmından oluşuyor. Halkalı-Gebze Banliyö Hattı tam olarak devreye girdiğinde saatte 75 bin yolcu taşıyacak. Halkalı-Gebze Banliyö Hattı tam kapasiyle hizmet verdiğinde ise günde 1.5 milyon yolcuya hizmet verecek. 


Baştan sona 42 durak

Halkalı-Gebze Banliyö Hattı 42 duraktan meydana geliyor. Halkalı-Gebze Banliyö Hattı'nın durakları sırasıyla şu şekilde;  Halkalı, Mustafakemal, Küçükçekmece, Florya, Yeşilköy, Yeşilyurt, Ataköy, Bakırköy, Yenimahalle, Zeytinburnu, Kazlıçeşme, Yenikapı, Sirkeci, İstanbul Boğazı, Üsküdar, İbrahimağa, Söğütlüçeşme, Feneryolu, Göztepe, Erenköy, Suadiye, Bostancı, Küçükyalı, İdealtepe, Süreyya Plajı, Maltepe, Cevizli, Atalar, Başak, Kartal, Yunus, Pendik, Kaynarca, Tersane, Güzelyalı, Aydıntepe, İçmeler, Tuzla, Çayırova, Fatih, Osmangazi ve Gebze. 


 


Geri Dön