24 / 04 / 2024

Halkalı, İstanbul'un yeni ulaşım üssü oluyor!

Halkalı, İstanbul'un yeni ulaşım üssü oluyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Halkalı'daki ulaşım yatırımlarını anlattı...



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gebze-Halkalı hattının test sürüşünü gerçekleştirdi; banliyö hattının Aralık ayında açılacağını söyledi. Küçükçekmece Belediyesi'nde yer alan habere göre, Arslan Halkalı'daki ulaşım yatırımlarıyla da ilgili açıklamalar yaptı.

 

Halkalı, İstanbul un yeni ulaşım üssü oluyor!


İSTANBUL’UN YENİ ULAŞIM ÜSSÜ HALKALI

Halkalı istasyonundan Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı metrosuna yolcu aktarılabileceğini söyleyen Arslan, Halkalı'dan Yenikapı-Kirazlı-Halkalı hattına, Küçükçekmece'den Yenikapı-İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü diye de adlandırılan Yenikapı-Hacıosman hattına entegre olunacağını belirtti. Bakan Arslan, Gebze-Halkalı banliyö hattının ayrıca Yenikapı'dan Taksim-Hacıosman-Levent metro hattına, Sirkeci'den Bağcılar-Kabataş tramvay hattına, Üsküdar'dan Üsküdar-Sultanbeyli hattına, Ayrılık Çeşmesi'nden Kadıköy-Kartal-Tavşantepe hattına bağlanacağını da söyledi.

"GELECEK YIL SİVAS'TAN KALKAN HIZLI TREN HALKALI'YA GELEBİLECEK"

Bakan Ahmet Arslan, şu an 3 bin 25'i işçi olmak üzere toplamda 3 bin 760 kişinin bu hatta çalıştığını söyleyerek, Üsküdar-Sirkeci arasının 4 dakikada, Ayrılıkçeşmesi-Kazlıçeşme arasının 13,5 dakikada kat edildiğini, hattın tamamının 115 dakikada kat edilebileceğini belirtti. Ahmet Arslan, " Yüksek hızlı trenlerimizin bir kısmı  Marmaray  hattını kullanarak Halkalı'ya kadar gelebilecek hale gelecek. Önümüzdeki yıl Sivas'a kadar olan hattı da bitireceğiz. Sivas'tan kalkan bir yüksek hızlı tren önümüzdeki yıldan itibaren Haydarpaşa'ya ve Halkalı'ya kadar gelebilecek. Şu an inşaat çalışmaları devam eden Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattını bitirdiğimizde hızlı trenlerimiz Avrupa'ya kadar gidebilecek” diye konuştu.


Geri Dön